Для фермерів Тернопільщини кредити скоро можуть стати доступнішими

29.05.2020 21:50   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Комітет з аграрної та земельної політики рекомендує Верховній Раді України ухвалити проект закону №3205-2, яким передбачається створення Фонду часткового гарантування кредитів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат з Тернополя від «Слуги Народу», член Комітету з аграрної та земельної політики Андрій Богданець.

Як пояснив нардеп, законопроєкт спрямований на те, щоб підтримати малих та середніх суб’єктів підприємництва, включаючи фермерські господарства, які оброблять до 500 гектарів. Допомога полягатиме у частковому гарантуванні виконання зобов’язань перед фінансовими установами за кредитними договорами.

– У такий спосіб ми дамо доступ дрібним та середнім фермерським господарствам до фінансування, зокрема – банківських кредитів. Найчастіше саме ризики, пов’язані з кредитами, і стоять на шляху розвитку господарської діяльності. Аби уникнути зловживання у використанні коштів, у проекті закону передбачено, що Фонд надає гарантії в обсязі до 50 відсотків непогашеної суми основного боргу. Також може надавати гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років, а обсяг наданих непокритих гарантій не може перевищувати більше ніж у чотири рази розмір регулятивного капіталу Фонду, – пояснив Андрій Богданець.  

Джерелами фінансування Фонду будуть: кошти, передані до статутного капіталу Фонду; дохід від фінансово-господарської діяльності; кошти, отримані від третіх осіб на безповоротній основі; бюджетні кошти в разі передбачення їх законом про Державний бюджет України на відповідний рік; кредити та гранти, у тому числі коштів міжнародних фінансових організацій та міжнародної технічної допомоги; інші джерела, не заборонені законодавством.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі