У Тернополі вшанували пам`ять майора Національної Гвардії України Віталія Куриловича 

29.05.2020 20:54   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини
29 травня у Тернополі вшанували пам`ять майора, начальника групи бойової та спеціальної підготовки військової частини 3024 Національної Гвардії України Віталія Куриловича.

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Віктор Устенко разом з батьком полеглого майора та його побратимами поклали квіти до меморіальної дошки, присвяченої Віталію Куриловичу у Тернопільській ЗОШ №14, де він навчався. Присутні вшанували пам`ять Героя хвилиною мовчання.

«Сьогодні минає шість років, як під час виконання бойового завдання героїчно загинув начальник групи бойової та спеціальної підготовки військової частини 3024 Національної Гвардії України – майор Віталій Курилович. Він – приклад офіцера та патріота. Тому ми повинні вшановувати полеглих Героїв, пам’ятати їхні подвиги, адже вони віддають найцінніше – власне життя заради світлого майбутнього, незалежності України», - зазначив Віктор Устенко.

Під час вшанування пам’яті Героя його посмертну нагороду – медаль за оборону рідної держави передав батькові Івану Куриловичу голова громадської спілки «Українська народна сила» Богдан Кунда.

Нагадаємо, Віталій Курилович народився і виріс у Тернополі.  Служив в армії на Дніпропетровщині, там одружився і залишився жити у  Павлограді. Продовжив службу у військовій частині №3024 з охорони особливо важливих державних об’єктів. За час служби, як кажуть колеги, зарекомендував себе порядним та відповідальним офіцером.

41-річний майор загинув 29 травня 2014 року біля Слов'янська, де бойовики збили український гелікоптер Мі-8, неподалік гори Карачун. Тоді загинули 12 українських військовослужбовців. Спочатку тіло Віталія поховали у Павлограді Дніпропетровської області, а згодом його перевезли до Тернополя.

Указом Президента України № 543/2014 від 20 червня 2014 року, "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу", нагороджений орденом «За мужність» I ступеня (посмертно).

18 серпня 2015 р. рішенням Тернопільської міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно). У майора в Павлограді залишилися дружина і двоє синів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі