Тернопільські підприємці протестують проти нових митних обмежень

29.05.2020 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

В Україні на імпорт полімерних матеріалів, не залежно від країни походження, ввели 18 % мито. Для підприємців нововведення стало черговим ударом по бізнесу. Тому, вони вирішили подати петицію 

Як зазначають автори звернення, несправедливе рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі може призвести до знищення галузі полімерів та, як наслідок, підприємств. Адже тепер, вони не зможуть імпортувати необхідну їм сировину з інших країн, а змушені будуть купувати виключно в однієї компанії.

«Метою таких дій є створення умов, за яких всі українські підприємства, що використовують полівінілхлорид, купували б його виключно у ТОВ "КАРПАТНАФТОХІМ", який є єдиним виробником в країні. Це призведе до повної монополізації ринку. Адже полівінілхлорид та поліетилену в Україні виробляються вікна та двері, труби, кабельна продукція, упаковування для будь-яких товарів, медикаментів тощо, А це понад 100 підприємств, на виробництвах яких працює понад 50 тисяч українців», йдеться у петиції.

Таке рішення може призвести до збільшення вартості на продукцію вітчизняних виробників. Адже, з високими цінами на сировину українські підприємці втратять експортні ринки. Не виключно, що більшість підприємств змушені будуть закритися.

«У компаній тепер немає шансів. Вони вимушені піти з українського ринку до сусідніх країн. Купувати сировину без додаткових мит та без мит імпортувати її в Україну, сплачуючи податки та створюючи робочі місця поза межами України, або збанкрутіти», — зазначають в петиції.

Підприємці надіються, що їхнє звернення почують та скасують митні обмеження. Наразі, петиція набрала 3562 голос.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі