Значення молитви «Богородице Діво»

29.05.2020 08:05   Джерело: Дивен світ
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Всі ми знаємо і молимось молитву  “Богородице Діво”. Але чи всі розуміємо, що ця молитва насправді означає? Що вона виражає? У книзі «Maria. Mamma di tutti ”(Edizioni San Paolo) значення слів цієї надзвичайно важливої ​​молитви пояснює сам Папа Франциск.

Благодатна

Ангел Гавриїл називає Марію «благодатна» (Лк 1:28). У ній, як зазначає Святіший Отець, “немає місця гріхові, бо Бог вибрав її як матір Ісуса з самого початку і вберіг від первородного гріха”.

“І Слово стало плоттю в її лоні. Ми також повинні слухати Бога, який говорить до нас і приймати його волю. Господь досі розмовляє з нами».

Господь з Тобою

Те, що відбулося в Діві Марії унікальним чином, каже Франциск, «на духовному рівні також відбувається в нас, коли щиро приймаємо Слово Боже чесним серцем і втілюємо його в життя.

Тоді відбувається так, ніби Бог воплочується в нас. Він приходить жити до нас, тому що знаходить дім у тих, хто любить Його і виконує Його слово. Це не просто зрозуміти, але це легко відчути серцем».

“Вважаємо, що воплочення Ісуса – це лише факт минулого, який нас не стосується? Вірити в Ісуса означає пропонувати своє тіло йому з такою ж смиренністю та сміливістю, як Марія».

Благословенна Ти між жінками

Як Марія переживала свою віру? “У простоті незліченних повсякденних дій та турбот, типових для кожної матері”, – відповідає Папа. “Готування їжі, догляд за одягом, домом … Це звичайне життя Божої Матері було канвою, на якій відбулися унікальні стосунки та глибокий діалог між нею та Богом, між нею та її Сином».

І благословенний плід лона Твого, бо Ти породила Христа Спаса, Визволителя душ наших

Марія приймає, але не залишається пасивною, додає Франциск. “Як у фізичному вимірі вона приймає силу Святого Духа, але потім віддає своє тіло і кров Сину Божому, який створений в ній, так само і на духовному рівні вона приймає благодать і відповідає вірою. Ось чому св. Августин твердить, що Діва Марія «зачала в своєму серці до того, як зачала в утробі матері». Спочатку вона зачала віру, потім Христа».

Мати Спасителя «веде нас і постійно зміцнює у вірі, покликанні та місії. Її приклад смирення та відкритості до волі Божої допомагає реалізувати нашу віру у проповіді Євангелії.  

Шлях Марії до неба розпочався “з ТАК, сказаного в Назареті, у відповідь на слова небесного Посланця, який проголосив Божу волю для неї. І так воно є: кожне ТАК, сказане Богові, – це крок до неба, до вічного життя”.

Адаптація Тетяни Трачук

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Дивен світ  

Коментарі