Нові дослідження пояснили, чому жінки частіше засинають першими після сексу

Опубліковано:
28 Травня, 2020

Про секс можна говорити вічно. Саме тому вчені, психологи і соціологи не втомлюються робити цікаві відкриття в цій галузі і дивувати нас результатами. Забудь про міф, що стверджує ніби чоловіки засинають відразу ж після сексу, адже виявилося все зовсім навпаки.

Нові дослідження доводять, що статевий акт має більш виражені седативні властивості для жінок, ніж для чоловіків.

До вибірки для дослідження, яке проводили в Нью-Йорці, потрапили 128 жінок і 98 чоловіків. В ході опитування з’ясувалося, що жінки частіше засинають до того, як засне їх партнер відразу ж після сексу. Виявляється, що на ці процеси впливає сама природа. Принаймні, саме до такого висновку прийшли автори дослідження.

Сонливість приходить відповідно до еволюційного адаптивного механізму, який сприяє утриманню сперматозоїдів в тілі жінки, коментує висновки автор дослідження Гордон Дж. Геллап, молодший, професор Державного університету Нью-Йорка в Олбані. 

Цікаво й те, що отримані результати суперечать попередньому дослідженню по цій темі, в якому відмінностей між чоловіками і жінками виявлено не було. Інше дослідження показало, що чоловіки і жінки засинали приблизно в один і той же час після сексу, але жінки частіше засинали першими, коли сексу не було. Однак це не завадило дослідникам стверджувати, що сперма (теоретично) може містити седативні властивості.

Вчені також дійшли висновку, що сонливість безпосередньо пов’язана і з оргазмом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кохання, #секс, #сон
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: