Гучний вибух поблизу Скалата: люди налякані і не розуміють, що коїться

Опубліковано:
28 Травня, 2020

Від мешканців Тернопільщини за нетривалий час надійшло кілька повідомлень про гучний звук вибуху, який чули мешканці Підволочиського району та Хоросткова, що на Гусятинщині. «Що сталось?» – хвилюються читачі.

Поліція прочесала ліс і опитала мешканців, які живуть неподалік. Люди наполохані.

Десь годину тому у Підволочиському районі чули дуже гучний вибух, ніби літак взірвався, – чоловік, який зателефонував до редакції, був наполоханий. – У людей аж двері в хатах повідкривались. Вибух був дуже сильним, десь в районі Склата. Що сталось? Ніде ніяких повідомлень. Може, ви щось знаєте?

За кілька хвилин – нове повідомлення від читача Руслана – вибухнуло десь неподалік Хоросткова, що на Гусятинщині. Ніхто не знає причини, але люди налякані.  

Що сталось, ми намагались з’ясувати в рятувальників та поліції. Перші одразу запевнили, що жодних надзвичайних подій в районах області за останні кілька годин не траплялись. Проте обіцяли уточнити. Невдовзі журналістам перетелефонували: таки все спокійно.  

У поліції спочатку теж запевнили, що повідомлень про надзвичайні події немає. Припустили, можливо, що на Підволочищині підривають кар’єри. За кілька хвилин журналістам передзвонили.

– Було повідомлення в Підволочиський райвідділ поліції від мешканця Скалата про вибух, – розповів начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – Поліцейські виїхали на місце, опитали чоловіка. Той пояснив, що гучний звук був в райони лісосмуги. Правоохоронці поїхали туди, прочесали весь ліс – нічого. Згодом опитали мешканців навколишніх будинків.

Згодом з’ясувалось, що над цією територією пролітав військовий літак. Ймовірно, він потрапив у певну зону, і від цього стався звуковий вихлоп, за звуком схожий на вибух. Він, як з’ясувалось, і переполохав мешканців кількох районів.

– Ні падіння літака не сталось, ні технічного ушкодження, – все в нормі, – запевнили у поліції. – На щастя, жертв також не було.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вибух, #літак, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: