Запуск SpaceX з астронавтами в космос

27.05.2020 22:30   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Компанія Ілона Маска SpaceX в середу ввечері запускає у космос пілотований корабель Crew Dragon з астронавтами до Міжнародної космічної станції (МКС).

Це вперше приватна компанія відправляє у космос людей.

Запуск у прямій трансляції можна буде побачити з офіційних ресурсів NASA. Планується, що за київським часом він відбудеться о 23.30.

Youtube допис, автор: NASA: Making History  NASA and SpaceX Launch Astronauts to Space!

Ракета Falcon 9 виведе на орбіту пілотований корабель SpaceX Crew Dragon з Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

На МКС у літальному апараті, розрахованому на сімох пасажирів, вирушать два досвідчених астронавти - 49-річний Роберт Бенкен і 53-річний Дуглас Герлі.

Це справді історична місія. Адже це перший запуск людей з території США за останні дев'ять років. Весь цей час американських астронавтів на МКС доставляли росіяни за десятки мільйонів доларів.

Унікальність технологій SpaceX дозволить не лише доставити персонал на МКС силами американської компанії, але також повернути на землю ракету-носій Falcon 9 та використати її повторно. Цей механізм суттєво здешевлює польоти в космос.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі