Дівчина, яку підозрюють у вбивсті темношкірого студента, незадоволена умовами утримання в СІЗО

27.05.2020 22:13   Джерело: 20 хвилин
Опубліковано : Новини Тернопілля

Оскаржували міру запобіжного захисту в апеляції троє: сама дівчина, її захисник і прокурор.

Прокурор наголошував, що вбивство – це тяжкий злочин, тому підозрювана має перебувати під вартою без права внесення застави. Адвокат дівчини просив відпустити її під домашній арешт.

А чому ніхто мене не розглядає, як свідка вбивства? Можливо, я бачила, як все сталось… - Соломія, яку підозрюють у вбивстві 24-річного іноземного студента була присутньою у залі судового засідання. Сьогодні в апеляційній інстанції дівчина намагалась оскаржити міру запобіжного заходу.

Окрім підозрюваної, апеляційні скарги подали прокурор та один із двох захисників дівчини. Прокурор просив застосувати до Соломії тримання під вартою без визначення розміру застави. Адвокат натомість просив відпустити дівчину під домашній арешт. А сама підозрювана поскаржилась на умови тримання в слідчому ізоляторі, зокрема, заборону користуватись мобільним телефоном і банківською карткою.

Нагадаємо, іноземного студента вбили вночі 9 травня. У його смерті запідозрили тоді ще 17-річну Соломію. Днями дівчині виповнилось 18.

Їй обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави 315 тис. грн.. Дівчина, її захисник і прокурор у справі оскаржили міру запобіжного заходу в Тернопільському апеляційному суді.

До речі, засідання було закритим.

- Відповідно до вимог п.1 ч.2 ст. 27 КПК України, оскільки на час скоєння злочину підозрювана була неповнолітньою, судове засідання проходило у закритому режимі, - пояснила речниця Тернопільського апеляційного суду Жанна Попович. – 26 травня колегія суддів Тернопільського апеляційного суду відхилила апеляційні скарги щодо міри запобіжного заходу підозрюваній у вбивстві іноземного студента.

Органом досудового слідства Соломії вручили підозру за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне вбивство. Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

- Заслухавши доповідь судді апеляційного суду, думку прокурора, доводи підозрюваної, обох її захисників та законного представника, перевіривши матеріали кримінального провадження, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що апеляційні скарги слід залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді — без змін, - повідомила Жанна Попович.

Якщо за Соломію внесуть заставу, у 315 тис. 300 грн, то її звільнять з-під варти. На неї покладуть обов'язки:

- за першою вимогою з'являтися до слідчого, прокурора та суду;

- не відлучатися із населеного пункту, в якому вона зареєстрована без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватися від спілкування зі свідками.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 20 хвилин  

Коментарі