На Тернопільщині повністю висохло відоме джерело

27.05.2020 20:59   Джерело: seeds.org.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

В одному із сіл Тернопільщини повністю висохло джерело — гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення в Україні. Про це повідомили на офіційній сторінці Регіонального офісу водних ресурсів Тернопільської області у Facebook.

Джерело площею 0,28 га, розташоване за 300 м на захід від села Миролюбівка, в межах долини річки Гнида.

Сьогодні чи не кожна громада області та і країни загалом, відчуває наслідки аномальної осені та зими 2019-2020 років, на більшості річок  України спостерігається низька водність.

Наслідки проявляються не лише у нестачі води для населення та його господарсько-побутових потреб, але й у тому, що ми починаємо втрачати цінні об’єкти природи місцевого та державного значення.

Миролюбівське джерело оголосили об’єктом природно-заповідного фонду рішенням Тернопільської обласної ради від 18 березня 1994 року. Джерело питної води цінне у науково-пізнавальному та естетичному значеннях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: seeds.org.ua  

Коментарі