Водій із Тернопільщини розповів про свою ризиковану роботу на карантині

Опубліковано:
28 Травня, 2020

Богдан Петрович Хомут – водій шкільного автобуса. Він – єдиний у межах цілої громади, усвідомлюючи всю складність ситуації з пандемією коронавірусу, погодився доправляти медичних працівників, поліцейських, пожежників, комунальників із дому на роботу з першого дня карантину.

“Із початком карантину, звертаючись за допомогою до кількох приватних перевізників, Чортківська міська рада отримала відмови: ціна ризику могла бути надто високою, тож ніхто не погоджувався на жодні умови, -йдеться у повідомленні Чортківської міської ради. – Залишився останній ймовірний варіант: за ініціативи міського голови Володимира Шматька оперативний штаб по боротьбі із коронавірусом дозволив використання шкільного автобуса, який перебуває на балансі управління освіти, молоді та спорту, для доставки медичних працівників, поліцейських, пожежників із дому на роботу. Начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук, розуміючи складність ситуації, дала «зелене світло» такій ініціативі.

Водій автобуса Богдан Петрович із села Біла з 20 березня по 25 травня (саме вчора був його крайній рейс) проїхав понад сім тисяч кілометрів, щодня довозячи медиків та ризикуючи власним здоров’ям та здоров’ям сім’ї.

«По-різному бувало: деколи 100 кілометрів за день, деколи під 200. Робочий день був важкий і довгий. Зранку завозив медиків на зміну, забираючи інших. Тоді декілька годин – на дезінфекцію, яку робив сам. Пополудні – ще один рейс, забирав з лікарні тих, хто працює через день», – описує останні два місяці свого життя Богдан Петрович.

Чоловік зізнається: було страшно: «Спочатку було дуже страшно, ніхто не до кінця розумів, що собою являє коронавірус. З часом втягнувся. Зрештою, якщо всі відмовились, боялись, то хтось ж повинен був погодитись та взяти це на себе».

Протягом тривалого періоду довозити медиків, поліцейських, пожежників та комунальників допомагав завод СЕ «Борднетце-Україна», часто власними автомобілями їх возили працівники міської ради,  декілька раз допомагали приватні перевізники – таксисти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водій, #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Хомут
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: