Адаптивний карантин на Тернопільщині: що чекає на краян

27.05.2020 19:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

На території області впроваджуються заходи адаптивного карантину. Цьому сприяє позитивна динаміка – з кожним днем реєструється все менше випадків захворювання на коронавірус. Про це повідомила головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук під час брифінгу з питань послаблення карантинних заходів, що відбувся 25 травня в облдержадміністрації. 

– Спостерігається високий показник видужання – Тернопільщина займає друге місце по Україні. Також доволі низький показник летальності – від початку епідемії зареєстровано 24 випадки, – зазначила Оксана Чайчук. 

Нагадаємо, на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації, що відбулося напередодні 22 травня, розглянули питання, зокрема, відновлення роботи громадського транспорту. Рішення приймалися на основі ситуації, що склалася зокрема у кожному районі.

Отож з 25 травня карантинні обмеження у більшості районів області послаблюються. Винятком є лише Кременецький район, де ситуація залишається напруженою, адже щодня тут реєструються нові випадки. У той же час ситуацію в області вдалося стабілізувати, що сприяє відновленню пасажирських перевезень. Розпорядження головного державного санітарного лікаря диктує певні вимоги як до перевізників, так і до автостанцій.

– Зокрема, повинні бути наявні засоби профілактики від коронавірусної хвороби. Забороняється робота залу очікування пасажирів, а біля місць потенційного скупчення пасажирів мають бути нанесені відповідні маркування. При виході на рейс транспортний засіб обов’язково повинен пройти захисну  обробку, – повідомив начальник Управління регіонального розвитку інфраструктури та дорожнього господарства Тернопільської облдержадміністрації Олег Продан.  

До слова, з 1 червня на Тернопільщині буде дозволено приміське залізничне сполучення.

– Ми відстежуватимемо розвиток захворюваності й згодом приймемо рішення щодо дозволу внутрішньорайонних перевезень. Наразі спостерігається позитивна динаміка щодо одужання хворих. Якщо так триватиме й надалі, зняття обмежень буде більш масштабнішим. Подальший розвиток подій багато залежить від свідомості та соціальної відповідальності людей, – підсумувала Оксана Чайчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі