350 жителів Тернопільщини вже пройшли стажування на робочих місцях

Для задоволення потреб роботодавців у висококваліфікованих кадрах, швидкої адаптації безробітних до умов конкретного виробництва державна служба зайнятості організовує на замовлення роботодавців стажування зареєстрованих безробітних безпосередньо на майбутніх робочих місцях. Це різновид підвищення кваліфікації з метою удосконалення практичних знань, умінь, навичок, професійного рівня і ділових якостей у межах наявної професійної освіти.

За 4 місяці 2020 року за направленнями Тернопільської обласної служби зайнятості професійне навчання проходили 880 безробітних, з них 461 - стажувався на конкретних робочих місцях у 333 роботодавців за 114 професіями та спеціальностями. З них: 6 учасників АТО, 2 переселенці, 14 осіб з інвалідністю. Завершили стажування 350 краян.

Найбільше підвищували кваліфікацію трактористи-машиністи с/г виробництва, продавці, водії, кухарі, слюсарі, кравці, медсестри, менеджери.

Найбільш успішною була співпраця з підприємствами сільського господарства і сфери послуг, закладами охорони здоров’я, торгівлі та громадського харчування.

Так, до прикладу, у січні–квітні 2020 року 42 безробітних краян стажувалися на агропідприємствах ПАП «Аркадія», ПП «Оберіг», ТОВ «ВФ «Плотича Агро», у ФГ «Ковалівське нове». Про це повідомив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Це вигідно роботодавцям, оскільки дає можливість:

- зекономити кошти - оплата навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття чи на безоплатній основі;

- забезпечити підприємство, установу чи фірму необхідними фахівцями, відтак - покращити якість продукції або послуг;

- зекономити час та зусилля, щоб знайти необхідного робітника, адже сам готує для себе майбутнього працівника;

- самостійно визначити тривалість (до 3 місяців) навчання, взяти участь у складанні індивідуальних навчальних планів і програм з урахуванням особливостей виробництва.

Безробітному під час навчання державна служба зайнятості:

- надає матеріальну допомогу відповідно до законодавства України;

- компенсує фактичні витрати на проїзд до місця навчання і назад;

- забезпечує іногороднім безоплатне проживання у гуртожитку.

Шановні роботодавці! Запрошуємо до співпраці! Деталі – за тел. у Тернопільському обласному центрі зайнятості – (0352) 52-55-57 або у місцевому підрозділі служби зайнятості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільський обласний центр зайнятості  

Коментарі