Геніальний художник Іван Марчук відзначив своє 84-річчя, - «бог живопису» з-під Тернополя

26.05.2020 22:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Іван Марчук – видатний український художник, який народився 84 роки тому, 12 травня, у селі Москалівка на Тернопільщині. Із Днем народження генія вітали не лише співвітчизники, але й закордонні шанувальники.

Роботами майстра захоплюються в усьому світі, він є лауреатом Національної премії України ім. Шевченка, почесним громадянином Києва та Тернополя.

На малій Батьківщині художника, у Ланівцях, працюють над створенням його музею. Розташувати його планують на першому поверсі колишнього кінотеатру «Супутник».

У Києві музей Івана Марчука мав з’явитися ще 15 років тому – 2005 року на Андріївському узвозі навіть заклали капсулу на місці, де мала розміститися майбутня споруда, проте далі планів справа не пішла.

Художник не полишає творчості, продовжуючи творити, не зважаючи на поважний вік.

«Як гарно, фантастично! Здоров'я та довгих років життя і творчості», «Витончене бачення світу!!! Многія літа Вам!!!»», «Тішить, що визнаний генієм за життя», - вітають українці художника.

«Колись він сказав, що інколи жалкує, що повернувся в Україну тому, що 30% населення її люто ненавидять, 50%-м все одно, і тільки 20% є патріотами. Це було сказано років 15 тому, але як точно», - додає дехто.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі