Тарифи на воду планують збільшити: тернополян запрошують на громадські слухання

26.05.2020 08:13   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

27 травня 2020 року о 10.00 в актовій залі КП “Тернопільводоканал”, що на вул.Танцорова,7 відбудуться відкриті громадські  обговорення питання щодо необхідності встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік.

Споживачі можуть надсилати свої зауваження та пропозиції на поштову адресу: вул.Танцорова,7 м.Тернопіль, 46008, Україна або на електрону адресу pev@vodokanal.te.ua із зазначенням в темі листа “Зауваження до проекту тарифів на 2021 рік” до 26 травня 2020 року 17.00 год.

Заявки для участі в громадських обговореннях приймаються до 26 травня 2020 року 17.00 год. на поштову адресу: вул.Танцорова,7 м.Тернопіль, 46008, Україна або на електрону адресу pev@vodokanal.te.ua із зазначенням в темі листа “Участь у громадських обговореннях тарифів на 2021 рік”

У зв’язку із забороною Уряду проведення масових заходів, в яких бере участь понад 10 осіб, при перевищені кількості 10 заявок Громадські обговорення будуть проводитися в режимі онлайн.

Згідно поданих розрахунків плановий тариф становитиме:

– на централізоване водопостачання —13,635 грн.(без ПДВ);

– на централізоване водовідведення —15,379 грн.(без ПДВ);

ОБҐРУНТУВАННЯ щодо необхідності встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік

 Відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 10 березня 2016 року № 302, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 квітня 2016 року за №593/28723, Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженої постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 24 березня 2016року № 364, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27 квітня 2016 року за № 643/28773, КП “Тернопільводоканал” підготувало розрахунок проекту тарифів на 2021 рік на централізоване водопостачання та водовідведення.

Читайте також

Коли, де і на скільки відключать гарячу воду у Тернополі: графік зупинок котелень
Наразі невідомо, чи включать тернополянам гарячу воду 1 червня

Основні складові тарифу розраховувались з врахуванням наступних чинників:

- витрати на електроенергію: в розрахунок включена фактична ціна на електроенергію у квітні 2020 року з врахуванням прогнозу індексу цін виробників промислової продукції .

- витрати на амортизацію— в зв’язку з придбанням нових основних засобів в проекті тарифів ця сума становить 7,5 млн.грн.

- витрати по податках формувались на основі Податкового кодексу України.

- ціни на паливно-мастильні матеріали, розраховувались на основі фактичних цін з урахуванням прогнозу індексу цін виробників промислової продукції.

- итрати на оплату праці та відрахування на соціальні заходи: в проекті тарифів на послуги на 2021р. плановий фонд оплати праці розрахований, виходячи із законодавчо встановленого розміру мінімального прожиткового мінімуму – 2270 грн. (грудень 2020р.), передбаченого Законом України: „Про Державний бюджет України на 2020 рік” та виходячи із положень Галузевої угоди і Колективного договору.

- також, в проекті тарифу враховано повернення тіла кредиту та відсотків за користуванням кредитом Світового банку, в рамках участі комунального підприємства “Тернопільводоканал” у інвестиційному проекті “Проект розвитку міської інфраструктури – 2”.

Впорядкування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення необхідне для того, щоб привести їх до економічно обґрунтованого рівня, що забезпечить:

- утримання якості надання послуг водопостачання та водовідведення на рівні нормативної;

- дотримування та виконання норм трудового законодавства та Колективного договору;

- беззбиткову діяльність КП „Тернопільводоканал”, відповідно до вимог Господарського кодексу України та статті 31 Закону України „Про житлово-комунальні послуги” від 24.06.2004р. №1875 – ІV;* впровадження низки першочергових інвестиційних проектів, спрямованих на забезпечення розвитку виробництва, підвищення надійності, якості технологічного процесу, впровадження енергозберігаючих технологій, відповідно до затвердженої інвестиційної програми на планований рік.

Рентабельність в даних тарифах планується в розмірі необхідному для повернення основної суми запозичень за кредитом Світового банку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі