Польща і Чехія скасували деякі обмеження для працівників з України

Опубліковано:
25 Травня, 2020

Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові розпочало приймати візові анкети та документи в п’ятницю 22 травня. 

Як повідомили у пресслужбу МЗС Чехії, насамперед увагу приділятимуть сезонним робочим візам. Втім висококваліфікований персонал, такий як працівники сфери охорони здоров’я, соціальних служб та науковці, також можуть подати заявку на отримання візи.

“Після повторних переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості і частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію для чеської системи охорони здоров’я та сільського господарства, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону”, — сказав в ефірі “Радіо Прага” глава МЗС Чехії Томаш Петршічек.

У приміщення консульства Львові можна заходити лише по одному, а перед візитом потрібно зареєструватися. Як повідомили у на сайті консульства, перед входом у приміщення відвідувачі повинні дотримуватися соціальної дистанції, у будівлю дозволяється заходити лише в масках і після температурного скринінгу.

Однак поки мова йде лише про Львів, бо чеське посольство в Києві ще не відновило візову діяльність. “У консульському відділі Посольства Чеської Республіки в Києві діяльність з оформлення віз/ перебування все ще повністю припинена. Тому не заходьте до консульського відділу, оскільки це все ще повністю закрито для громадськості”, — зазначили на сторінці відомства у facebook.

Тим часом як повідомляє RMF24 з посиланням на міністра сільського господарства Польщі Яна Кшиштофа Ардановського, країна ввела істотні послаблення для працівників із східного кордону. Польща звільнила людей, які приїжджають працювати на фермах, від обов’язкового двотижневого карантину. Таким чином влада намагається допомогти фермерам, які страждають від нестачі робочих рук. Міністр також попросив поляків, які не мають роботи, допомогти фермерам зібрати врожай.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віза, #заробітчани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: