Максим Скасків

Максим Скасків

Студент факультету журналістики ТНПУ

Рідний край, намальований з любов’ю

25.05.2020 11:43   Джерело: TeNews
Автор : Максим Скасків

Край, де ми народилися та виросли, займає особливе місце у серці кожного. І протягом життя ми зберігаємо теплі згадки про нього.  А є люди, які володіють  особливим талантом, і за допомогою нього   віддають гідну шану батьківській землі. Саме таким є мешканець села  Струсів Теребовлянського району Ігор Бавдис. Він змальовує красу не тільки рідного села, а й мальовничих куточків області.

Із самого дитинства пана Ігоря манив живопис. Як згадує він сам, перші дитячі малюночки були на зворотах фотографій, а  під час навчання у 6 класі на шкільному ярмарку  йому вдалося продати першу картину. Загалом, чоловік не любить вихвалятися роботами. Малює рідний край, бо любить його.  Любить батьківщину, життя, надихається природою, тому малює.

- Це не просто захоплення, це моє друге дихання, - каже він.

 Пан Бавдис обожнює подорожувати Тернопільщиною. Надихають його не тільки природні пейзажі, а й творіння рук людських. Замки, палаци, млини і просто старовинні будівлі – все це прагне відтворити на полотні струсівський митець.

Місцевий краєзнавець Марія Брантюк зазначає:

- Чудові роботи талановитого пейзажиста мають не тільки естетичне, а також  історичне значення, бо через роки ми зможемо спостерігати краєвиди, вже змінені часом. Я віднесла б його до когорти славних струсів’ян,  якими багата і знаменита наша земля.

У 2018 році картини Ігоря Бавдиса вперше презентували публіці. Виставка під назвою “Любов до рідної землі” відбулася спершу у рідному Струсові, а згодом – у райцентрі. Позитивні відгуки відвідувачів додали впевненості художнику в своїх силах та бажання творити більше. Тепер він  ще й має мрію намалювати серію портретів  відомих односельчан та краян.

Перегляньте і Ви картини з чудовими пейзажами Тернопільщини. Вони закликають нас до гармонії з природою, дарують естетичну насолоду.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі