На Тернопільщині в районах відновлюють громадські перевезення

24.05.2020 07:13   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Новини Тернопілля

На Тернопільщині перевезення пасажирів в межах районів, крім Кременецького, відновлюють. Міжобласні та міжрайонні поки що не дозволили. Таке рішення прийняла обласна комісія з надзвичайних ситуацій. Повідомив голова облдержадміністрації Володимир Труш. За його словами, транспорт їздитиме з 25 травня.

"Ми послаблюємо деякі заходи карантину в Тернопільській області, крім Кременецького району. А саме: дозволяємо міжміські перевезення і міжнародні перевезення, які будуть дозволені Кабінетом Міністрів чи іншими постановами, нормативними актами. Ці перевезення пасажирські не відносяться до Кременецького району. Всі перевезення повинні здійснюватися відповідно з вимогами санітарного лікаря, тобто це мають бути тільки сидячі місця, а далі ці вимоги прописані в постанові Кабміну".

Чи буде їздити громадський транспорт у містах області вирішуватимуть місцеві органи самоврядування,– каже Володимир Труш.

Головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук розповіла, чому в Кременецькому районі рух транспорту не відновлять:

"За інцидентністю є рекомендації, якщо більше як 12 чоловік на 100 тисяч населення, то карантинні заходи не знімаються. В нас за підозрами на Кременеччині показник складає 15,8, тому ми поки що перечікуємо. Будемо дотримуватися тих карантинних вимог, які були запропоновані до цього".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Суспільне  

Коментарі