На Тернопільщині зникла гідрологічна пам'ятка

23.05.2020 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

На Тернопільщині висохло джерело, яке є однією з гідрологічних пам'яток природи місцевого значення. Про це повідомляє Регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області.

Як  зазначають експерти,  через аномальну осінь та  зиму, на більшості річок України спостерігається низька водність.  Наслідками чого  може бути не лише нестача води, а й втрата  гідрологічних пам'яток.

«Ми починаємо втрачати цінні об’єкти природи місцевого та державного значення. Так, наші спеціалісти в процесі обстеження водних об’єктів Тернопільського району зафіксували таке явище в с. Миролюбівка», — йдеться в повідомленні.

null

До слова, Миролюбівське джерело — гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Джерело площею 0,28 га, розташоване за 300 м на захід від с. Миролюбівка , в межах долини річки Гнида. Оголошене об'єктом природно-заповідного фонду рішенням Тернопільської обласної ради від 18 березня 1994 року. Під охороною — джерело питної води, цінне у науково-пізнавальному та естетичному значеннях.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі