Лікар з Монастирищини показав, в яких умовах лікують дітей (Фото)

Опубліковано:
22 Травня, 2020

Про місцеві проблеми у галузі медицини розповів медик Монастириської районної лікарні Віталій Тріщук. У мережі Фейсбук чоловік показав, у якому стані знаходяться приміщення, де проходять лікування діти.

“Хочу написати не про коронавірус. Перечекав, коли пройде ажіотаж і пишу. Епідемія пройде, а проблеми медицини залишаються. Читаю, що всі відділення дякують волонтерам, владі, депутатам за апаратуру, за ліжка, за пралки, холодильники і т. д. Дитяче відділення теж хоче комусь подякувати, але нікому (за поодинокими винятками)”, – зазначає ‎Vitaliy Trishchuk.

За словами лікаря, відділення педіатрії впродовж кількох останніх років практично не фінансувалося. Про оновлення меблів та техніки також мови не ведеться.

“На протязі десятків років відділення педіатрії мізерно забезпечувалось за залишковим принципом. Коли викидались якісь меблі чи ліжка з інших відділень, то могло щось перепасти в дитяче (і то, не завжди). Якщо наше керівництво і влада не планують закривати дитяче відділення, а прагнуть, щоб в районі розвивалась стаціонарна педіатрична допомога, то з цим щось треба робити. Я не знаю, хто має заліплювати ті діри, латати ту підлогу, закупляти холодильники і білизну, але хтось має. Я вже не говорю про інгалятори, кардіограф, пульсоксиметри та інше приладдя, яке так необхідне для відділення. Напевно, я, як депутат РР і голова комісії з питань охорони здоров’я, також несу за це відповідальність. Але, я думаю, що мене почули і побачили. Надіюсь, що наступний репортаж зроблю після проведених ремонтів і з новими холодильниками, ” – додає ‎Vitaliy Trishchuk.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарня, #монастириськ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #палата, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: