Ще два райони Тернопільщини отримали керівників адміністрацій

Опубліковано:
22 Травня, 2020

На засіданні уряду 20 травня погоджено кандидатури Сергія Рудяка та Ярослава Матвійчука на посади голів відповідно Зборівської та Тернопільської РДА.

Перший кандидат – земляк Володимира Труша. Деякі тернопільські видання навіть “охрестили” його родичем намісника Зеленського. Працює на рядовій посаді в структурі Держгеокадастру Івано-Франківської області. Жодного стосунку до Зборівського району немає.

Зі сторінки у соціальних мережах відомо, що Сергій Рудяк проживає в місті Івано-Франківськ, одружений, має малолітню дочку, любить збирати гриби, ловити рибу та подорожувати.

З декларації як кандидата на посаду Зборівської РДА відомо, що Рудяк Сергій Васильович зареєстрований у селищі Угорники, що неподалік Івано-Франківська.

За основним місцем роботи в Головному управлінні Держгеокадастру в Івано-Франківській області Сергій Васильович заробив за 2019 рік небагато – 163 тисячі 729 гривень, це по 13 тисяч 644 гривні в місяць, його дружина, працюючи в ТОВ “Науково-виробниче об’єднання геогруп” отримала за рік всього – 13415 гривень.

Не декларує майбутній голова Зборівської РДА ні готівкових коштів, ні рахунків у банках, ні машин та навіть житла.

Натомість Ярослав Матвійчук – місцевий кадр. Щоправда, виходець з міліції. Працював на керівних посадах в різних міліцейських підрозділах, був начальником лінійного відділу на станції Тернопіль Управління Міністерства внутрішніх справ України на Львівській залізниці. Зараз отримує відомчу пенсію. Останні роки працював заступником керівника з безпеки на Мишковицькому спиртзаводі.

Зрозуміло, що обоє кадрів, які пропонуються для призначення Зеленським, жодних соціальних ліфтів не проходили, а потрапляють виключно за протекцією.

Зауважимо, що позитивні висновки Кабміну на призначення головами РДА мають 7 кандидатів. Можливо, тепер Офіс Президента “розродиться” розпорядженнями про призначення і таким чином завершить формування районної вертикалі влади на Тернопільщині.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #посада, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: