У Копичинецькій ОТГ продовжують розробляти стратегію розвитку

Опубліковано:
20 Травня, 2020

Фахівці Програми «U-LEAD з Європою» допомагають Копичинецькій ОТГ розробити стратегію розвитку на 2020-2027 роки. Нещодавно відбулося третє засідання робочої групи по розробці стратегії, участь в якому взяли керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD Наталія Онищук та експерт з регіонального розвитку Тарас Рашкевич.

«На попередньому засіданні ми опрацювали показники соціально-економічного розвитку громади. Головне завдання сьогоднішньої онлайн-зустрічі – визначення остаточного варіанту бачення розвитку громади та напрацювання стратегічних й операційних цілей. Сподіваюся, що такий ритм роботи буде й надалі, це дозволить нам створити якісний документ, який буде максимально наближеним до потреб громад», – підкреслила Наталія Онишук. 

Тарас Рашкевич ознайомив присутніх з попередніми результатами спільної роботи, а саме напрацьованим стратегічним баченням Копичинецької громади та проведеним SWOT-аналізом.

«Копичинецька ОТГ – успішна, самодостатня, інвестиційно приваблива та екологічно чиста громада з розвинутою інфраструктурою та високим рівнем соціальних стандартів. Громада, яка сприяє щодо відкриття та ведення підприємницької діяльності на своїй території, створює сприятливі умови для життя, бізнесу та відпочинку», – розповів про напрацювання Тарас Рашкевич.

За результатами SWOT-аналізу було визначено низку сильних сторін Копичинецької громади, серед яких розміщення залізничної та вузлової станції, наявний потенціал для розвитку місцевих виробників та наявність вільних земельних ділянок комунальної власності, які можуть бути використані для введення підприємницької діяльності. Щодо слабких сторін, то це високий рівень безробіття, відсутність генеральних планів населених пунктів, поганий стан дорожнього покриття, енерговитратне опалення закладів освіти, медицини та культури.

«Продовження реформ в Україні сприятиме покращенню бізнес-клімату, що зумовить  зростання зацікавленості інвесторів до України. З урахуванням вищезазначених сильних сторін Копичинецької ОТГ, громада отримає додаткові можливості для стимулювання підтримки існуючих та створення нових підприємств», – зазначає Тарас Рашкевич.

Основна робота робочої групи була приділена визначенню стратегічних цілей, операційних цілей та відповідних завдань. Робоча група продовжуватиме працювати над документом. Попереду необхідно сформувати план заходів щодо реалізації стратегії, а також підготувати  систему моніторингу реалізації стратегії. Після цього буде готовим проміжний варіант стратегії розвитку Копичинецької громади до 2027 року.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #громада, #копиченці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: