Тернополяни вшанували пам'ять понтифікат Івана Павла ІІ

18.05.2020 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

У Римо-католицькому костелі Божого Милосердя І Божої Матері Неустанної Помочі, що у Тернополі, 18 травня, вшанували пам'ять Івана Павла ІІ. Сьогодні понтифіку виповнилося б 100 років. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація

Іван Павло ІІ був першим Папою слов’янського походження і зарахований до лику святих. У 2001 році, з апостольським візитом, він відвідав Україну.

«Папа Римський Іван Павло ІІ став першим Папою, який відвідав Україну. Його особливо вшановують на Тернопіллі і недарма називають «Людиною світу». Він був справжнім борцем за справедливість та мир і зробив надзвичайний вклад у розвиток Католицької Церкви. На власному прикладі Іван Павло ІІ демонстрував як потрібно жити у добрі, любові до Бога та оточуючих. Усі Його промови линули з глибини серця й знаходили відгуки у душах мільйонів людей», - розповів заступник голови ТОДА Віктор Устенко.

До слова, Іван Павло ІІ — 264-й Папа Римський. Понтифік помер у 2005 році, а у 2014 році він був канонізований.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі