На Тернопільщині масово тестуватимуть людей на COVID-19

 

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про посилене тестування на COVID-19. Зокрема, перевірятимуть на амбулаторному та стаціонарному рівнях усіх осіб з ознаками коронавірусу, а також тих, хто контактував з хворими. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Обов’язкове тестування поширюється на медиків, працівників Національної поліції, Національної гвардії та усіх хто залучений у здійсненні протиепідемічних заходів. Також, згідно із законом, для того щоб протидіяти корона вірусу залучатимуть інтернів, на волонтерських засадах, а також лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії.

До слова, людям, які лікуються у медзакладах або перебувають на самоізоляції, передбачені виплати з тимчасової непрацездатності у розмірі 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу. У разі, якщо на лікуванні чи самоізоляції перебувають медичні працівники, їм передбачена виплата допомоги з тимчасової непрацездатності в розмірі 100 відсотків середньої зарплати незалежно від страхового стажу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська обласна державна адміністрація  

Коментарі