«Це фантастичний простір»: тернополянка повідала про унікальний дворик у Бучачі (Фото)

Опубліковано:
18 Травня, 2020

Це – фантастичний простір, – саме так описала “Арт-Двір” Oleksandra Stopnyk. На вулицю Агнона тернополянка потрапила випадково. Каже, спершу це було схоже на закуточок провінційного містечка, де ціла лавка вже є чудовою знахідкою, але..

“Потрапили ми туди випадково, просто вирішили випити кави, сидячи на лавці біля річки. Спершу це було схоже на закуточок провінційного містечка, де ціла лавка вже є чудовою знахідкою, але… Каву випили і помітили спочатку на будинку напис ‘у цьому будинку проживав….’, потім поруч побачили погруддя цього ж видатного мешканця. І яке було наше здивування, що проживав тут нобелівський лауреат, уродженець м.Бучач, Шмуель Йосеф Агнон. Ми звичайно ж не знали хто це, але сам факт, що тут проживав такий талант і щей удостоєний високою відзнакою, нас відверто зацікавив. Хоча до цього дня, я була переконана, що немає такої нагороди жоден з видатних уродженців України.

Потім ми помітили ще один напис на будинку, але це вже була рекламна вивіска ”кав’ярня на Агнона”. -Хм, цікаво. Треба зайти) Я ж люблю кав’ярні і цікаві ресторани, а ця місцина, явно мала б бут тематичною).

Вхід до кав’ярні, яка потім виявилась закритою, бо ж карантин, був з двору. І от переступивши вхід в двір, ми потрапили в ‘Арт двір’. В якому в той момент демонтовували виставку. І мило запросили приходити через декілька днів на нову. Але ми одним оком всеодно порозглядали цей фантастичний простір. І ще раз здивувались такій знахідці, яка неочікувано і яскраво, на рівні з своїми попередницями нас потішила і надихнула. Велике дякую тим людям, які це все створили, – поділилася враженнями тернополянка.

Проект стартував у травні 2012 року. Бучацький «Арт-Двір» із відкритою сценою розташований у єдиному в місті внутрішньому дворі закритого типу на вулиці Агнона, 3,5. Його цінністю є архітектура та чудова акустика, яку формує забудова. “Арт-Двір”- це мистецька сцена, тут виступають музичні колективи, письменники, поети, театральні об’єднання, а також відбуваються виставки художників та фотографів.

Фото Oleksandra Stopnyk

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #дворик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: