Михайло Апостол: «Чи можна в даний час створити мінімум 500 тисяч робочих місць в Україні?»

Опубліковано:
17 Травня, 2020

Під час пандемії коронавірусу, коли практично усе зупинилося, в Україні гостро постало питання: як піднімати економіку і що роботи з громадянами, які через карантин втратили роботу?

Колишній народний депутат України і радник міінстра внутрішніх справ України Михайло Апостол на своїй вважає, що зараз в Україні реально створити щонайменше 500 тисяч робочих місць. Але для цього, на його думку, потрібні певні передумови. Які саме – про це він написав на своїй сторінці у Facebook:

«Чи можна в даний час створити мінімум 500 тисяч робочих місць в Україні?

Не реально,якщо б хоча не розпочати це робити.

Можна і досить просто.

Для цього потрібно:

– щоб була політична воля очільників;

– перейти від слів і популізму до реальних дій;

– доступні,довгі і дешеві кредити в державних банках під нові бізнес – проекти.Наголошую- доступні. А це- заставою на першому етапі має стати бізнес- план отримувача. Кредити видавати поетапно,по мірі створення бізнесу,який і буде заставою . Досить просто,так створювали бізнес клімат у всіх розвинених країнах .

– віддати в довгострокову оренду з правом викупу всі збиткові малі державні підприємства. Сьогодні це тисячі таких ДП,які десятиліттями «працюють» на «дядю»,не платять податкових платежів,приносять щорічно мільярди збитків і просто роздеребанюються.Іх сьогодні така ситуація влаштовує;

– спростити видачу і терміни,новим бажаючим,землі,яка вважається державною власністю і знаходиться в постійному користуванні різноманітних ДП,управлінь,установ та міністерств,яка використовується не за призначенням,злочинно неефективно,передана в суборенду по різним шахрайським схемах.

– залучити до процесу забезпечення технікою і матеріально- технічними ресурсами новостворених фермерських господарств,сімейних ферм,сг кооперативів «Украгролізинг».

– заборонити перших 5 років всякі перевірки новостворених підприємств;

Контролювати і допомагати в цьому процесі мали б: -представники банку,науки,громадськості,Мінюсту,Мінекономіки,Украгролізингу,від новоствореного бізнесу…

Іншого шляху не бачу», – пише Михайло Апостол.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #вакансія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: