76 років тому кримські татари пережили одну з найстрашніших ночей за всю історію

Опубліковано:
17 Травня, 2020

76 років тому ніч з 17 на 18 травня мало не стала останньою сторінкою історії кримських татар. Корінний народ пережив одну з найстрашніших трагедій всіх часів і народів – депортацію. Протягом двох днів з рідних домівок було виселено 180 тисяч кримських татар. Радянська влада доклала максимум зусиль, аби назавжди викреслити з історії Криму корінний народ…

Зараз кримські татари, наче опинились у страшному минулому – російська окупаційна «влада» чинить тиск на корінний народ, переслідує, саджає в тюрми… Корінний народ знову вимушений покидати свої домівки через окупацію нащадками Сталіна у Кремлі Кримського півострова.

Незважаючи на карантинні заходи Україна вшановує пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу – акції в онлайні влаштовують громадські активісти, Меджліс. Вони проходитимуть по всьому світі і, що важливо – в самому Криму.

Ми долучаємося до заклику Меджлісу і просимо всіх підняти кримськотатарський прапор з траурною стрічкою, а о 21:00 сьогодні, 17 травня, запалити вогник пам’яті у своєму вікні.

«Крим – це Україна, і час окупантів невдовзі мине. Bizim ve siziñ azatlığıñız içün – За вашу і нашу свободу!», – віце-прем‘єр-міністр України Oleksii Reznikov.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депортація, #Крим, #татари
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: