Поняття турботи про власне здоров’я і про майбутнє дітей та внуків стало невіддільним від екологічної освіти.

Що це означає насправді, розповіла Світлана Берзіна, президентка Всеукраїнської громадської організаціїї «Жива планета», міжнародна аудиторка систем управління якістю та екологічного управління, експертка Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) з питань сталого споживання та виробництва, екологічної сертифікації та маркування.

Читайте також

«Поки всі вдома — змінюйся»: Віталій Голубєв
Платформа «Поки всі вдома — змінюйся» набирає обертів

У результаті непродуманої діяльності людини відбуваються екстремальні кліматичні зміни, які завдають чимало лиха. Так, 9 з 10 жителів мегаполісів проживають у містах, де якість повітря є небезпечною для здоров’я, а в океані може бути більше пластику, ніж риби, уже у 2050 році. І якщо в Європі, США загрозу зрозуміли та намагаються пом’якшити наслідки, Україна тільки наближається до цього.

Щоправда, Україна займає 32 місце за викидами вуглеводню в атмосферу. Але при цьому слід враховувати, що у нас фактично зупинилося внутрішнє виробництво. Загалом не радує розуміння багатьма нами необхідності дбати про чистоту довкілля. Сортування відходів, наприклад, у нас ніяк не приживеться, тоді як в Японії законодавством кожен громадянин зобов’язаний це робити, і у разі порушення платить великі суми штрафів.

Деякі керівники підприємств, компаній, намагаючись додати значення і ціни власній продукції, на етикетці вказують її екологічність. За інформацією пані Світлани, тільки протягом тижня виявлено чимало випадків підробки сертифікатів, і за результатами порушено кримінальні справи.

Пані Світлана також аргументувала необхідність просвітницької роботи, формування зеленого ринку, маркування екодизайну, важливість володіння інформацією. Так, їжу не можна розігрівати в пластику, навіть якщо на етикетці написано, що можна, пакети екологічними, безпечними вважаються тільки ті, що розкладаються при компостуванні.

Поліпшити ситуацію в Україні покликаний проєкт, у рамках якого тема екології буде інтегрована в кожний предмет шкільної програми. Початок його реалізації намічено на наступний навчальний рік.

Нагадаємо, що 6 квітня по Україні розпочала роботу платформа «Поки всі вдома — змінюйся». Вона корисна для підприємців, які готові до нових викликів, працівників, фрілансерів, віддалених фахівців, які прагнуть рости та розвиватися, молоді в активному пошуку себе, активних громадян, які прагнуть опанувати нові навички та почати на них заробляти. 

Як проходять онлайн-лекції? Тарас Демкура, підприємець, меценат, віцепрезидент Міжнародної торогової палати, особисто запрошує на інтерв’ю спікерів, які допомагають кожному учаснику платформи зрозуміти себе, свої професійні особливості, переваги, цінності, унікальні якості та намалювати дорожню карту на поточний рік з урахуванням ситуації, в якій ми сьогодні опинилися.

Організатори готують нові зустрічі з цікавими спікерами, провідними експертами та запрошують долучатися до платформи «Поки всі вдома — змінюйся».

Приєднатися до закритого телеграм-чату, можна зареєструвавшись за посиланням: https://pokyvsivdoma.com.ua/

Долучитися до платформи на фейсбук можна тут: Поки Всі Вдома – Маркетинг змін (https://www.facebook.com/groups/687778691960235/)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #маркетинг змін, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Поки Всі Вдома - Маркетинг змін, #поки_всі_вдома, #тернопіль, #тернопільські новини, #челендж
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: