Онлайн-вікторину «Європейські письменники – літераурні нобеліанти» до Дня Європи пропонує Тернопільська наукова бібліотека

Опубліковано:
14 Травня, 2020

Онлайн-вікторину “Європейські письменники – літераурні нобеліанти”до Дня Європи організувала Тернопільська обласна наукова бібліотека.

«За допомогою онайн-вікторини – допоможемо нашим читачам перевірити свої знання про зарубіжних письменників та пригадати їх творчість. У травневі дні відзначаємо День Європи. Свято вшановується 5 травня Радою Європи, 9 травня — Європейським Союзом, також офіційно в Україні — щорічно в третю суботу травня. Оцінюючи багате різноманіття європейських цивілізаційних впливів, не можна обійти увагою європейську літературу, оскільки саме там знаходимо передчуття багатьох викликів, проблем, надій і пошуків відповідей на головне питання сучасності: «Яким буде наше завтра?». Саме в Європі зародилася найпрестижніша міжнародна літературна відзнака — Нобелівська премія в галузі літератури. Створена разом з чотирма іншими Нобелівськими преміями за заповітом шведського інженера-хіміка, винахідника й підприємця Альфреда Нобеля 1895 року, вручається з 1901 року.

Від 1901 року, лауреатами Нобелівської премії з літератури стали 114 видатних діячів, з них понад дві третини (88) — громадяни європейських держав», – розповідають бібліотекарі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #вікторина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: