У Ланівцях створять музей художника Івана Марчука. Це була довгоочікувана подія, яку уже незадовго вдасться реалізувати. Для зведення музею уже замовили проєктно-кошторисну документацію, – розповідає директор ЛМКУ “Культурний центр народного художника України І. С. Марчука” Юрій Матевощук.

“Вже котрий рік ведуться розмови про створення музею художника у Ланівцях для того, щоб гідно вшанувати його майстерність. І нарешті цього року питання зрушилося з місця. Під час перебування Івана Степановича на Лановеччині відбулася зустріч із керівництвом громади, на якій обговорено ідею створення музею. Отримавши його згоду, відразу було замовлено проєктно-кошторисну документацію. Приємно, що її розробляють також ланівчани. Наразі представлена перша концепція. Плануємо, що музей буде розміщений на першому поверсі колишнього кінотеатру “Супутник”», – каже Юрій Матевощук.

Нагадаємо, 12 травня Іван Марчук відзначив своє 84-річчя. У 2007 році художник потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, за версією британської газети «Дейлі телеграф».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #марчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: