На Шумщині похоронили померлого від Covid-19 жителя Малих Загайців

13.05.2020 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Померлому від Covid-19 Миколі Івановичу було 63. У Малих Загайцях на Шумщині чоловіка добре знають. Адже він був активною талановитою людиною. Його смерть вразила багатьох. Поховали пана Миколу на місцевому цвинтарі. На похороні були присутні дружина, голова сільради, священнослужителі та поліція, пише сайт Файне місто.

До нас пан Микола переїхав з Дубенського району. У Малих Загайцях проживав десь з десяток років. Микола Іванович довший час працював в Словацькій Республіці в посольстві, викладав в школі. Кажуть, що він був замміністра культури. Документів я, правда, не бачив, коли допомогав йому оформляти пенсію. Про нього писали, зокрема, Володимир Гаврилюк, статті можна побачити в інтернеті”, – розповідає голова Великозагайцівської сільської ради Петро Максим’юк.

Померлий вів активну діяльність. Писав музику та слова, присвячував свої роботи загиблим бійцям АТО. Займався місцевим хором.

Був активістом, мав багато талантів, писав сам музику, написав слова і музику, яку присвятив нашому загиблому бійцю АТО Роману Мосію. Вів хор у монастирі, а також у Будинку культури у нашому селі. Людина була розумна і популярна в селі”, – каже Петро Михайлович.

Захворів Микола Павлик 21 квітня, одразу після того, як на Великдень сходив до церкви, – розповідає Петро Максим”юк. Певний час чоловік лікувався вдома і лише згодом звернувся за допомогою у лікарню.

“19 квітня була Пасха і він якраз ото в ці дні захворів. Спочатку він лежав вдома. Медсетра порадила звернутися у лікарню, оскільки розуміла, що сама зарадити йому не може. Його завезла швидка у лікарню. У нього взяли аналізи, підтвердили Covid-19 і відправили на лікування у Кременець”, – додає сільський голова.

За словами Петра Максим’юка, померлий мав різні захворювання. До цього переліку додався також коронавіврус. Про смерть пана Миколи голові сільради повідомили зі штабу по боротьбі з Covid-19.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі