З 11 травня стартував «Онлайн марафон духовно-психологічної підтримки» від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

12.05.2020 10:41   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

З 11 до 16 травня триватиме «Онлайн марафон духовно-психологічної підтримки» від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Його проводять з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка з ініціативи  #допоможеморазом Антикризового центру по боротьбі з Covid-19, який діє при управлінні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Мета марфону - допомогти вірянам УГКЦ та усім потребуючим подолати  постстресовий психологічний стан, викликаний пандемією та обмеженнями під час карантину.

«У світі значно збільшується кількість негативних стрес-факторів, що впливають на психоемоційний стан людей. Наші експерти навчатимуть навиків, як зберігати своє психоемоційне, фізичне і духовне здоров’я, бути стійкими до інформаційних подразників, страху бути зараженим, у тривозі за своїх близьких, у відсутності можливості вплинути на ситуацію», - каже керівник центру та економ архиєпархїі о.-мітрат Володимир Фірман.

Під час марафону щодня з 11 до 16 травня організатори публікуватимуть  у соцмережах та на медійних ресурсах УГКЦ  шість відеороликів з міні-лекцією психолога або духівника на такі теми: «Тривога у час пандемії», «Як не впасти в депресію під час карантину», «Про віру в час викликів», «Де брати ресурс в час різних викликів життя», «Стресостійкість. Як навчитись давати собі раду», «Сімейні конфлікти… як бути разом «В горі і радості».

На ці теми говоритимуть отець Ігор Махніцький, священник УГКЦ, пані Марія Хомів, лікарка-психотерапевтка, пані Марина Орап, професор кафедри психології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Координуватиме проектом священник Архикатедри УГКЦ Тернополя отець Роман Демуш.

Катерина Богуславська


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі