Автор понад 300 пісень взяв участь у Тижні музичного антивірусу

Опубліковано:
12 Травня, 2020

Упродовж Тижня музичного антивірусу  у Тернополі відбувались цікаві події. Тернопільський музичний коледж імені Соломії Крушельницької спільно з телеканалом «Тернопіль-1»  взяли участь у цікавому мистецькому проєкті. Тож в четвер та неділю охочі мали щасливу нагоду дистанційно споглядати концерт, приурочений до Дня Матері «Яке святе і вічне слово мама!».

Це був авторський концерт заслуженого діяча мистецтв України Юрія Кіцили. Організатори – згаданий коледж, інформаційний партнер – телеканал Тернопіль-1. У святковому соло-концерті прозвучали пісні українських авторів. Зокрема на слова нашого краянина Володимира Вихруща «Доле, доленько моя», «Вальс випускників». Юрій Кіцила не лише виконавець, а й композитор, аранжувальник, диригент, педагог, член НТШ, НСЖУ. Нагороджений орденами “За благородство та благодійність” і “За розбудову України”. Його авторські концерти відбуваються у Тернополі щороку, починаючи з 1995 року.   Автор понад 300 пісень на вірші українських та зарубіжних поетів. У творчому доробку 6 компакт-дисків, концертні програми, підручники. Лавреат премії імені Володимира Вихруща та обласної мистецької премії імені Соломії Крушельницької у творчій співпраці з Володимиром Вихрущем створив 23 романси.

Соло на саксофоні виконав спеціаліст вищої категорії, викладач методист Євген Гайда. До слова, за час викладацької діяльності, мистець виховав і підготував чисельну плеяду талановитих студентів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день матері, #кіцила, #концерт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #онлайн, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: