Управлінням спільно з ГУ НП реалізовано комплекс заходів направлених на встановлення двох осіб (худорлявої статури, одягнені в спортивний одяг, на вигляд близько 16-25 років, особливих прикмет не помічено, облич на камерах не ідентифіковано), які о 02:45 20.04.2020 здійснили спробу підпалу єврейської синагоги ХІРО «Хабад» із використанням самозапалювальної суміші.

В ході здійснення Управлінням пошукових заходів в поле зору потрапили громадяни України Єрмаков Олександр Максимович, 28.11.2000 р.н. та Демченко Богдан 28.06.2001 р.н. Вказані громадяни сповідують ідеологію нацизму, дотримуються суворих заходів конспірації та ведуть закритий спосіб життя. За межі кола спілкування (3 особи) не виносять ідей та намірів. 

09.05.2020 за інформацією Управління осіб затримано співробітниками ГУНП в Херсонській області під час спроби вчинення провокацій (демонстрації нацистських вітань) у ході урочистостей з нагоди відзначення 75-й річниці Перемоги над нацизмом в Європі.

В результаті огляду та технічного аналізу мобільних телефонів потенційно підозрюваних осіб, Управлінням отримано матеріали закритої переписки в месенджері «Телеграм» що у повній мірі розкривають процес підготовки, вчинення та зняття реакції щодо підпалу синагоги. На даний час здійснюються першочергові оперативно-процесуальні та технічні заходи фіксації слідів підготовки та вчинення злочину. Один із співучасників (Єрмаков О.М.) вже дає покази щодо своєї причетності до підпалу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #підпал, #СБУ, #синагога
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: