У Козлівській ОТГ працюють над стратегією розвитку громади

Опубліковано:
9 Травня, 2020

Фахівці Програми «U-LEAD з Європою» допомагають двом громадам на Тернопільщині розробити стратегію розвитку, серед яких Козлівська селищна рада. Нещодавно керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD та експерт з регіонального розвитку Тарас Рашкевич взяли участь у третьому засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Козлівської громади.  

«На цьому засіданні ми маємо напрацювати остаточний варіант бачення розвитку громади, а також розпочати обговорення стратегічних та операційних цілей. Радує, що навіть у режимі онлайн вдалося вже чимало зробити, залишилося пройти лише кілька кроків, і ми матимемо повноцінну стратегію розвитку Козлівської громади», – підкреслила Наталія Онишук. 

За словами Тараса Рашкевича між засіданнями робочої групи робота не зупинялася, всі працювали на результат: «Ми зі своєї сторони надаємо усю методологічну підтримку, але представники робочої групи мають активно працювати над кожним пунктом документу. В такий спосіб нам вдасться зробити стратегію, яка буде справжніми дороговказом для громади», – зазначив Тарас Рашкевич.

«Наша робота продовжується, перші проміжні результати показують, що невдовзі ми вийдемо на фінішну пряму розробки стратегії розвитку Козлівської громади», – резюмувала Наталія Онищук.

Згідно проведеного SWOT-аналізу, сильними сторонами Козлівської громади можна вважати вигідне географічне розміщення (поблизу проходять дві дороги державного значення), великі поклади глини, розвиток промисловості, в тому числі, нещодавно анонсоване відкриття спиртового заводу, розвинена освітня інфраструктура та високий рівень забезпечення жителів централізованим водопостачанням. Якщо говорити за слабкі сторони, то експерти відзначають високий рівень безробіття, поганий стан доріг та відсутність генеральних планів населених пунктів громади.

Фахівці Програми спільно з представниками робочої групи здійснили SWOT-аналіз, детально проаналізували результати соціологічного опитування та напрацювали бачення громади:

«Козлівська громада – громада злагодженого поєднання промислового розвитку та екологічного сільського господарства, з доступними якісними освітніми та медичними послугами. Громада активних мешканців та дієвого самоврядування східної Галичини з багатою історико-культурною спадщиною, яка оберігає  екологічно чисте навколишнє середовище для себе та нащадків. Громада приязна для ведення підприємницької діяльності та з розвиненим малим та середнім бізнесом. Громада  з розвинутою інфраструктурою в населених пунктах, в яких створені приязні та безпечні умови для життя, праці та відпочинку».

«Таке формулювання нам подобається та відображає особливості нашої громади. Ми багато над ним працювали всі разом, тому вдалося отримати оптимальний варіант», – розповідає Володимир Колісник, голова Козлівської ОТГ.

Робоча група продовжує роботу над документом. Попереду необхідно напрацювати стратегічні та операційні цілі, визначити заходи та стратегічні проєкти. Після цього буде готовим проміжний варіант стратегії розвитку Козлівської громади на 2020-2024 роки, яка має пройти громадські обговорення та бути затвердженою на сесії ради.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: