Музею відомого уродженця з Тернопільщини Івана Марчука — бути!

Опубліковано:
6 Травня, 2020

 

Упродовж багатьох років тривали розмови про створення музею відомого художника Іван Марчука. Проте, лише цього річ взялися реалізовувати проєкт. Над відкриттям музею сьогодні активно працюють у Ланівцях.

За словами директора ЛМКУ «Культурний центр народного художника України І. С. Марчука» Юрія Матевощука, під час перебування Івана Степановича на Лановеччині міський голова Роман Казновецький та Іван Лобунь зустрілися з художником для того, щоб обговорити ідею створення музею. Отримавши його згоду вони одразу замовили проєктно-кошторисну документацію.

«Наразі представлена перша концепція, яка мені дуже подобається. Музей буде розташований на першому поверсі колишнього кінотеатру “Супутник”. Для мене його відкриття є пріоритетним завданням на 2020 рік. Розумію, що на все потрібний час, але сьогодні разом з міським головою працюємо у цьому напрямі дуже інтенсивно», — розповідає Юрій Матевощук.

До слова, Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, почесний громадянин міст Києва та Тернополя, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #іван марчук, #ланівці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: