У Тернополі частково відновлює роботу малий та середній бізнес

Вихід підприємств з карантину буде поетапний, відповідно до рівня захворювання на COVID-19.

06.05.2020 19:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

На засіданні оперативного штабу у Тернополі було прийнято рішення про надання дозволу з 5 травня на часткове відновлення роботи ряду сфер, що були дозволені Постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема, йдеться про торгівлю продуктами швидкого харчування, надання фінансових послуг, ургентна стоматологічна допомога.

Це рішення було прийнято після наради в міській раді мера, підприємців Тернополя та епідеміологами. Було обговорено план виходу бізнесу Тернополя з карантину. 

«З 5 травня у Тернополі частково відновлюємо роботу закладів громадського харчування, але лише з доставкою їжі. Також роботу об’єктів торгівлі продуктами швидкого харчування в одноразовому пакуванні, в тому числі ваговим морозивом, напоями, а також реалізацію кави та інших гарячих напоїв. Ці дії прийняті у межах вимог Кабінету Міністрів України. При цьому підприємці повинні жорстко дотримуватися санітарних вимог. Це регулярна дезінфекція приміщень, вимірювання температури у працівників, дотримання вимог гігієни. Звертаюся до підприємців: ви несете відповідальність не тільки за здоров’я працівників і клієнтів, а й за здоров’я їхніх рідних і близьких», - заявив міський голова.

«Сергій Надал звернувся до підприємців: ви несете відповідальність не тільки за здоров’я працівників і клієнтів, а й за здоров’я їхніх рідних і близьких»

Сьогодні епідеміологічна ситуація в області залишається складною, в першу чергу через появу нового осередку інфікування на півночі Тернопільщини під час Великодніх свят. Тому радикальна відміна карантину, може спровокувати різке погіршення ситуації.

«Можливо, в інших містах України можуть вдаватися до швидших методів виходу з карантину. Однак Тернопільська область залишається однією із тих, де виявлено найбільшу кількість хворих з діагнозом «коронавірус».  Ми не маємо права ризикувати. Вихід з карантину буде поетапний, відповідно до рівня захворювання», - пояснив Сергій Надал.

Які конкретні види діяльності дозволено проводити у Тернополя з 05 05 2020 року:

1. Діяльність з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки за умови забезпечення персоналу та споживачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, а також дотриманням вимог санітарної обробки приміщень не рідше, ніж двічі на день,вимірювання температури працівників на початок роботи, безконтактної передачі замовлення.

2. Торгівельну діяльність продуктами швидкого харчування, в тому числі кавою та гарячими напоями в одноразовому пакуванні – із забороною вживання їжі та напоїв у місці продажу, за умови забезпечення персоналу та споживачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, а також дотриманням вимог санітарної обробки приміщень не рідше, ніж двічі на день, имірювання температури працівників на початок роботи, безконтактної передачі замовлення.

3. Провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ, за умови перебування в приміщенні не більше одного відвідувача, з використанням засобів індивідуального захисту працівниками та відвідувачами, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів - прибирання з деззасобами двічі в день з відміткою в графіку прибирань.

4. Надання ургентної (невідкладної) стоматологічної допомоги приватними стоматологічними клініками та кабінетами, виключно за умов:

- наявності довідки, розміщеної на доступному для відвідувачів місці про результати аналізів обстеження на COVID-19 методом ПЛР;

- забезпечення роботи медичного персоналу в засобах індивідуального захисту відповідно до наказу МОЗ України від 30.04.2020 №994 «Про внесення змін до додатку 6 до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»;

- за попереднім записом, не більше одного пацієнта в кабінеті;

- дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів в умовах карантину відповідно до наказів МОЗ України».

За матеріалами пресслужби міської ради Тернополя


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі