«Дій вдома»: як заробітчани з Тернопільщини повинні проходити самоізоляцію?

05.05.2020 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

Жителі Тернопільщини, які повертаються додому із закордону, повинні обов’язково пройти обсервацію чи самоізоляцію з використанням мобільного додатку «Дій вдома». Перетинаючи кордон людина повинна буде повідомити працівникам митниці, який варіант із вищесказаних вона обирає. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Якщо ж людина обирає 14-тиденну самоізоляцію, то вона повинна обов’язково використовувати додаток «Дій вдома». Так, після перетину кордону особа повинна авторизувати український номер та підтвердити адресу місця самоізоляції за допомогою геолокації впродовж 24 годин. У разі не активації додатку, за вказаним на кордоні українським номером телефону, автоматично надсилається повідомлення про неуспішну верифікацію до Національної поліції.

Сам же додаток «Дій вдома» допомагає перевіряти чи людина дотримується правил самоізоляції. Так, особа буде отримуватиме регулярні повідомлення, на які потрібно відреагувати протягом 15 хвилин, а саме зробити фото свого обличчя на фоні навколишнього середовища, використовуючи геолокацію. У випадку підтвердження порушення самоізоляції представниками Національної поліції буде вжито заходів щодо притягнення порушника до відповідальності згідно з чинним законодавством

До слова, у додатку доступні функції виклики на гарячу лінію МОЗ та моніторинг розвитку симптомів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі