Найцікавіші факти про Блаженнішого Святослава

05.05.2020 17:22   Джерело: ДивенСвіт
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Сьогодні Глава УГКЦ  святкує свій день народження. ДивенСвіт приєднується до усіх щирих побажань! Пропонуємо нашим читачам найцікавіші факти про Блаженнішого Святослава.

Святослав Шевчук народився у музичній сім’ї – мати була вчителькою у музичній школі. Вдома у майбутнього Глави УГКЦ завжди лунали звуки фортепіано, навіть домашнє завдання він виконував у музичній школі поряд із мамою, яка проводила заняття.

Улюблений композитор – Антоніо Вівальді. Блаженніший зізнається, що грає, коли ніхто не чує.

Про Церкву довідався від своїх бабусі та дідуся, які стали “ходячою енциклопедією історії як Церкви, так і народу” для юнака. Церква тоді ще була підпільною.

Перші кроки на церковному шляху  ще тоді юний Святослав робив у середовищі дяків, співців. З 13-ти років співав, вчив гласи, вчився читати старослов’янською мовою Псалми. Пригадує, що цілими ночами приходилось читати Псалтир над покійними.

Блаженніший був старанним учнем – ніколи не йшов спати, поки не виконав всі завдання і не спакував портфель.

З п’ятнадцяти років Святослав почав здобувати медичний фах, живучи у Бориславських польськомовних родинах, де добре вивчив польську.

Він був одним із тих українських студентів, яким поталанило навчатися закордоном. Після року студій в Аргентині він успішно склав іспити іспанською мовою.

Блаженніший володіє польською, іспанською, італійською, англійською. Прагне навчитися ще німецької та французької.

У нього – шестеро похресників.

Глава УГКЦ зізнається, що просто не може молитися, коли у Церкві поганий спів.

Серед авторів, яких завжди перечитує, – Шевченко, Нечуй-Левицький, Куліш.

Мрія: “Я б дуже хотів, щоб кожна людина зустріла живого Бога, бо ми всі підсвідомо Його шукаємо”.

Підготувала Тетяна Трачук

За матеріалами: news.ugcc 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ДивенСвіт  

Коментарі