Нардеп з Тернопільщини видає комерціний вантаж «Епіцентру» за гуманітарну допомогу області

Опубліковано:
5 Травня, 2020

Усім відомо про скандал навколо приватного вантажу компанії “Епіцентр”, який доставив в Україну літак “Мрія”, а зустрічати вантаж приїхав сам Володимир Зеленський зі своєю свитою. 

Нагадаємо, що 23 квітня в Україну прибув літак “Мрія” АН-225 з медичним вантажем із Китаю. Він доставив українцям засоби індивідуального захисту: медичні маски, рукавички і захисні костюми. Глава держави Володимир Зеленський особисто зустрів борт. Та і рейс літака і сам товар оплатила компанія “Епіцентр”. 

Літак у Києві зустрічали президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники. Загалом «Мрія» привезла 103 тонни медичного вантажу. Як повідомили в Офісі президента, на борту літака були гуманітарний та комерційний вантажі. 

Тоді президент Володимир Зеленський заявляв, що «наша «Мрія» привезла в Україну 12 млн масок як для лікарень, так і для аптечних мереж, привезли близько 260 тис. захисних окулярів для медиків і більше 100 тис. захисних костюмів п’ятого рівня захисту», пише Главком.

Згодом журналістка Світлана Крюкова заявила, що оточення президента у розпал карантину займається контрабандою товарів медичного та іншого обладнання на чартерних рейсах із Китаю. Мова йшла і про “Мрію”.

Водночас народний депутат Олександр Герега (депутатська група “За майбутнє”) запропонував меру Києва Віталію Кличку купувати маски та інші медичні товари в гіпермаркетах “Епіцентр”, співвласником яких він є.

У листі він вказав, нещодавно літак “Мрія” вже доставив велику партію таких товарів. 

Відзначимо, волонтер Роман Донік заявив, що на літаку з Китаю, який зустрічав президент Володимир Зеленський, були захисні костюми з підробленими сертифікатами якості.

30 квітня прес-служба Епіцентру підтвердила, що оплатила вантаж “Мрії”, передає Еспресо.

Отже, як почали відбріхуватися на державному рівні про гуманітарну допомогу з Китаю так само це продовжують робити і на місцевому. 

Зокрема, нардеп з Тернопільщини Володимир Гевко на власній сторінці у Фейсбук написав, що саме за сприяння президента нещодавно літак “Мрія” доставив в Україну гуманітарний вантаж 100 тонн медичних засобів захисту. 

“Чергову партію засобів захисту передано медикам Заліщицької комунальної центральної лікарні.

За сприяння Офісу Президента в Україну регулярно, один за одним, прибувають гуманітарні вантажі. Приміром, днями українська «Мрія» доставила 100 тонн масок, захисних окулярів та костюмів. І вже на цих вихідних літак знову вирушить до Китаю за черговим гуманітарним вантажем.

Лікарі щодня рятують життя і здоров’я громадян, ризикуючи власним. Нині наша головна мета – аби кожен український медик був захищеним.

За час пандемії стало очевидно, що контроль розподілу спецзасобів серед персоналу є не менш важливим, ніж сам факт передачі допомоги до медустанови. Саме тому депутати-мажоритарники від «Слуги Народу» стежать, щоби спецзасоби потрапили до конкретних лікарень у регіонах.

Кожен тест, медична маска, респіратор чи костюм біозахисту має свій «маршрут», що координується Офісом Президента. Наші депутати особисто передають засоби захисту місцевим лікарям, працівникам медцентрів та «швидких». Також народні обранці контролюють, чи ведеться облік гуманітарної допомоги на місцях та наскільки злагодженою є система видачі засобів захисту до рук медпрацівників.

Ми зробимо все можливе, аби цей процес відбувався максимально прозоро та скоординовано. А українські лікарі почувалися в безпеці, – написав Володимир Гевко”. 

Правда нардеп забув згадати, що рейс був комерційний, оплачений компанією “Епіцентр” та вантаж також був доставленний для гіпермаркету, щоб згодом продавати дані засоби захисту своїм же громадянам.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гевко, #епіцентр, #зеленський, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #скандал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: