Астролюбителі Тернопільщини відзначають Міжнародний день астрономії

Опубліковано:
2 Травня, 2020

Увага до зоряного неба на Тернопільщині щороку збільшується, хоча “Астрономія” в основній школі як навчальний предмет більше не вивчається. Зокрема створюються групи за інтересами, люди обмінюються астросвітлинами, влаштовують колективні спостереження за зоряним небом з власних телескопів, так звані “тротуарки”. У Тернополі виготовлюють сучасні телескопи та на Тернопільщині запрацювала ЛАО – Лозовецька астрономічна обсерваторія. Одною з активісток спостереження за небом Тетяною Свинарик-Іващенко була організована група у соціальній мережі “АстроТернопіль”, де щодня з’являються цікаві астродописи.

Тетяна Свинарик-Іващенко завжди із задоволенням коментує астрономічні події: “Викладачі астрономічних гуртків Лозівської шкільної астрономічної обсерваторії Байковецької ОТГ та місцевого відділення Тернопільської малої академії наук, яке функціонує на базі обсерваторії, щиро вітають з Днем астрономії слухачів астрономічних гуртків ЛАО, любителів астрономії з різних куточків України та усіх, хто цікавиться астрономією! Чистого, безхмарного неба, гарних астрофотографій і вдалих спостережень усім вам!Щовесни з середини квітня до середини травня відзначається Міжнародний День Астрономії. Цього року він припадає на 2 травня. Започатковане це свято в 1973 році в США президентом Астрономічної Асоціації Північної Каліфорнії Дугом Бергером. В різних точках міста були встановлені телескопи з метою привернути увагу містян до зоряного неба. Ця традиція триває до сьогодні і вже поповнилась різноманітними заходами з популяризації астрономії.” 

Весняний Міжнародний день астрономії цього року припадає на 2 травня.

іжнародний день астрономії — свято, яке відзначають двічі на рік. Весняний день астрономії відзначається в суботу — в період із середини квітня до середини травня, поблизу або перед першою чвертю Місяця. Осінній день астрономії відзначається в період із середини вересня до середини жовтня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #астроном, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: