Що чекає тернопільських школярів

Зарахування до 1 класу буде відбуватися без конкурсу на підставі сканованих копій документів.

01.05.2020 21:43   Джерело: Т1 Новини
Опубліковано : Галина Кіт

Навчальний рік для тернопільських школярів завершиться 29 травня. Наразі усі працюють у дистанційному режимі, вчителі використовують різні платформи для зв’язку із учнями та оцінювання їхніх знань.

У Тернопільській гімназії кажуть: розклад уроків дещо змінили, адже розуміють, що дітям потрібно давати час на відпочинок від комп’ютерів. Наразі у навчальному закладі вже мають графік підсумкових контрольних та запевняють, навчання завершать вчасно.

– Так як і рекомендує Міністерство освіти і науки України, у нас уже складений графік підсумкових контрольних робіт. Ми не будемо проводити всі підсумкові контрольні роботи, тому що якщо у вчителя накопичена достатня кількість оцінок, якщо вчитель проводив індивідуальну консультацію, для того, щоб не перенавантажувати наших учнів, – каже заступниця директора з навчально-виховної роботи Тернопільської української гімназії Ольга Ензельт.

Останній дзвінок в учнів буде, та наразі як саме його проведуть – у навчальному закладі не розповідають. Кажуть – це секрет і для учнів.

Що стосується випускників, то одинадцятикласники посилено готуються до зовнішнього незалежного оцінювання. Наразі відомі лише ймовірні дати проведення тестувань.

– Сьогодні ми чекаємо рішення Кабінету Міністрів України про послаблення чи скасування карантинних заходів, – розповідає заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк. – Щодо графіків тестування, то Міністерство освіти і науки розглядає 2 варіанти. Перше, це коли вже з 25 червня ми зможемо до 19 липня провести основну сесію. Якщо буде відтерміновано, то ми зможемо провести тестування у серпні місяці.

Не буде і випускного параду, кажуть в управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

– На рахунок випускного, на жаль, 26 червня точно не буде. Бо в той період, якщо все буде нормально з епідситуацією, буде проходити ЗНО. Ну а далі, як діти здадуть ЗНО, кожен заклад на свій розсуд, напевно, організує, – каже начальниця управління освіти у науки ТМР Ольга Похиляк.

Щодо майбутніх першачків, то у Міносвіти пояснюють – зарахування до 1 класу буде відбуватися без конкурсу на підставі сканованих копій документів. Їх треба надіслати до закладу електронною поштою. Оригінали документів необхідно подати після завершення карантинних обмежень. Медичну довідку також можна оформити та подати до навчального закладу після завершення карантину.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Т1 Новини  

Коментарі