Працівники міської ради передадуть частину зарплати на допомогу потребуючим тернополянам

30.04.2020 21:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Працівники міської ради вкотре долучилися до соціальної допомоги потребуючим тернополянам, які опинилися у скрутному становищі через пандемію COVID-19. Вони перерахують кошти у розмірі одноденної заробітної плати за квітень та дводенної за травень на благодійний рахунок Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення. Ці кошти будуть спрямовані на соціальну допомогу одиноким громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим мешканцям Тернопільської громади, які опинилися в складних життєвих обставинах у зв’язку з епідемією. 

Така ініціатива є добрим прикладом для наслідування. Споконвіку українці допомагали один одному у час скрути, ділилися з потребуючими, навіть коли важко самому. У наш час вимушеного карантину та пандемії COVID-19 підтвердили цю добру українську традицію.

Допомога лікарні швидкої допомоги. Це не перша ініціатива працівників міської ради. 15 квітня вони зібрали 120 тисяч гривень для допомоги Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги. Незважаючи на те, що тернопільські лікарні забезпечені коштами з міського бюджету, існують труднощі при купівлі ліків, обладнання та засобів індивідуального захисту за бюджетні кошти.

Постачальники відмовляються продавати засоби індивідуального захисту та медичне обладнання за бюджетні кошти. Або через процедурні питання процес купівлі-продажу може затягнутися на місяці. А дуже часто все це потрібно вже. Тому лікарням важливо мати так звані «живі» гроші на оперативні потреби.

Допомога дитячій лікарні. А 23 квітня 2020 року міський голова Тернополя, його заступники та секретар міської ради придбали для Тернопільської міської дитячої лікарні 1500 респіраторів FFP3. 

«Я хочу подякувати своїм заступникам та секретарю міської ради, які у цей складний час також долучилися до цієї акції та виділили особисті кошти, щоб оперативно закупити респіратори FFP3. Їх використовують медичні працівники інфекційного відділення, реанімації, які безпосередньо контактують з хворими на коронавірус», - підкреслив Сергій Надал.

Добра ініціатива матиме продовження. Тож у цей складний час, дякуємо усім, хто не залишається осторонь та долучається до допомоги у боротьбі з епідемією коронавірусної інфекції. Щиро сподіваємося, що ця добра ініціатива матиме продовження.

Фінансово долучитися до доброї ініціативи можна за реквізитами :

Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг)

UA658201720314281004301089169 Держказнайчейська служба Украъни, м.Київ

Код: 39483390

Призначення: благодійні внески

За матеріалами пресслужби міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі