Про роботу штабу по боротьбі з COVID-19 Теребовлянського району Тернопільської області

Опубліковано:
30 Квітня, 2020

На прохання багатьох мешканців Теребовлянщини проводимо деякі роз’яснення щодо роботи районного штабу по боротьбі з коронавірусом, а також про роботу сімейних лікарів в умовах карантину.

Штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня,  пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 Теребовлянського району створений Розпорядженням №1 керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Теребовлянському районі від 28 березня 2020 року. Першим керівником призначено Палідвор Л.Я. – завідувач Теребовлянським районним відділом ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».

З 01.04.2020 року керівником штабу призначено Кундрата С.С., головного лікаря КНП ТРР «ТРЦПМСД». Місце розгортання штабу приміщення РДА. Штаб працює в форматі засідань, членами штабу є керівники підприємств, органів місцевого самоврядування, ОТГ, МНС,  поліції, медичних закладів. Засідання відбуваються не рідше 1 разу в тиждень, а при потребі 2-3 рази в тиждень. 

   Питання, які розглядає штаб:

  1. Епідемічна ситуація в районі.
  2. Контроль за діяльністю штабів місцевого рівня.
  3. Карантинні заходи.
  4. Міри епідемічного контролю.

Рішення штабу є обов’язковим для виконання усіма суб’єктами в районі. Штаб співпрацює з усіма органами влади,  які приймають участь в ліквідації наслідків медико-біологічної ситуації природного характеру.

Керівником всіх виконавчих робіт являється голова Теребовлянської РДА Ярема Шантарський. Крім того, на сайті Теребовлянської РДА її оперативний штаб з протидії COVID-19 кожного дня зранку коротко надає інформацію про загальну кількість випадків захворювань з лабораторно підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції, а також про нові випадки: http://oda.te.gov.ua/tepebovlyanska/ua/news/detail/195624.htm

Тепер ознайомимось із роботою районної сімейної медицини зі слів її головного лікаря Степана Кундрата: «На підприємстві працює 170 медичних працівників, з них у Теребовлянській АЗПСМ №1 – 34 чол.

На сьогодні підприємство забезпечене засобами індивідуального захисту у кількості:

– маски – 2440 шт (з них в Требовлянській АЗПСМ – 124 шт)

– рукавиці – 5540 пар (240 шт)

– бахіли – 2720 пар (450 пар)

– шапочки – 486 шт (42шт)

– халати одноразові – 310 шт (45 шт)

– комбінезони – 55 шт (16 шт)

– окуляри – 60 шт (18 шт)

– щитки захисні – 65 шт (15 шт)

Засоби індивідуального захисту , а також дезінфікуючі засоби були закуплені підприємством за кошти НСЗУ (75,1 тис. грн), кошти РДА, в тому числі кошти громад (77.1 тис. грн). Від міської ради отримали засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби вартістю 35.0 тис. грн., благодійно отримано ЗІЗ,  ресурсне забезпечення яких становить 36.9 тис. грн.

На сьогоднішній день наш медичний заклад забезпечений потребою ЗІЗ терміном на 1 місяць. Кількісна потреба у засобах індивідуального захисту залежить від епідеміологічної ситуації, яка склалася у нашому районі».

Також пан Степан надав більш ширшу інформацію про стан захворювань та самих хворих на COVID-19:

Станом на 30.04.2020 року в районі зареєстровано 10 випадків захворювання на COVID-19:

  • 3 випадки – с. Ст. Могильниця (2 особи повернулися із Лондона та 1 особа проживала в Івано –Франківську. Місце ізоляції – м. Тернопіль)
  • 1 випадок – смт. Микулинці (особа поставляла продукцію у заклади м. Чернівці)
  • 1 випадок – с. Кровинка – особа працівник КНП ТРР «Теребовлянська ЦРЛ» – контактна з підтвердженим випадком COVID-19
  • 1 випадок – с. Налужжя – працівник КНП ТРР «Теребовлянська ЦРЛ»; контактна з підтвердженим випадком захворювання на COVID-19
  • 4 випадки – м. Теребовля – 1 особа прибув з Польщі та перебуває на самоізоляції; 2 особи – працівники КНП ТРР «Теребовлянська ЦРЛ» – джерело інфікування невідомо, 1 особа – виявлено при обстежені  при поступлені в стаціонар,

Із виявлених хворих 1 особа знаходиться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги. Стан задовільний. Повторне обстеження 22.04.2020 року – фрагментів РНК SAРS COV-2 не виявлено та ще одна  особа перебуває на стаціонарному  лікуванні в Тернопільській  ОККПНЛ.

У інших 8 осіб загальний стан задовільний. Спостереження за станом здоров’я та лікування проводить сімейний лікар.

Теребовлянський районний штаб по боротьбі з епідемією закликає жителів району

  • зберігати спокій;
  • дотримуватися режиму карантину;
  • залишатись на самоізоляції протягом 14 днів після повернення з-за кордону та щоденно інформувати сімейного лікаря  про свій стан здоров’я;
  • не займатись самолікуванням; при появі ознак респіраторного захворювання звертатися до свого сімейного лікаря.

Якщо ми разом будемо дотримуватися цих вимог – невидимий ворог відступить.

Віктор АвЕркієв

Фото: Так виглядають медики бригад, які виїздять за викликом до підозрюваних на захворювання коронавірусу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #коронавірус, #мелики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #робота, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: