Кожен українець має отримати допомогу 5000 грн від держави. Депутати мусять подбати про своїх виборців та внести зміни в бюджет

Опубліковано:
28 Квітня, 2020

Щодня доводиться читати відгуки людей. Українці перебувають на межі. У більшості співвітчизників працездатного віку, внаслідок карантинних обмежень на роботу підприємств, доходи впали до нуля. Їхні ресурси поступово вичерпуються. Вже ближчим часом заощаджень може бракувати навіть на найнеобхідніше — їжу, комунальні послуги, ліки. Сьогодні зрозуміло — людям без допомоги держави буде дуже важко. Ще на початку місяця я пропонував низку заходів допомоги простим громадянам. Однак, на жаль, дієвих заходів на загальнодержавному рівні мало.

Світ допомагає своїм громадянам, які втратили роботу, внаслідок карантинних заходів. У Чехії, Данії, Норвегії виплачується до 80 % від зарплати. У Японії кожен громадянин отримає допомогу близько 900 USD, у США кожен дорослий отримає по 1200 USD і 500 USD на дитину. Так само допомагає Канада, Німеччина та Італія.

Українцям потрібна допомога. Сьогодні більшість українців вже на межі своїх ресурсів. Люди з розумінням поставилися до вимог карантину — основного засобу протидії поширенню епідемії. Люди готові і надалі підтримувати доволі жорсткі заходи заради порятунку життя і здоров’я тисяч українців. Але їм потрібно допомогти вижити. Надати пряму допомогу, як це роблять у цивілізованих країнах.

Українці мають право на допомогу від держави. Кожен з нас платить податки. ПДВ є майже у кожному купленому нами товарі, у кожній послузі. Тобто українці справно платили податки і сьогодні мають право на допомогу у скрутній ситуації.

Я повторю три основні кроки, які на мою думку допоможуть українцям та Україні пережити кризу.

По-перше, треба подбати про кожного українця, котрий сьогодні вимушено не працює і фактично позбавлений засобів для існування. Всім громадянам України, які перебувають на карантині, включно з підприємцями, котрі призупинили діяльність, потрібно надати на час карантину грошову допомогу, хоча б на рівні 5000 грн на місяць, на купівлю продуктів харчування. Крім цього варто передбачити допомогу на кожну дитину, щонайменше на рівні 2000 грн.

По-друге, треба забезпечити безперебійну роботу комунальних підприємств, від яких залежить життя українців у містах і селища, та відтермінувати стягнення будь-яких боргів з комунальних підприємств, що забезпечують людей послугами ЖКГ , надати прямі субсидії комунальним підприємствам з державного бюджету.

По-третє, запровадити реальний контроль за зростанням цін на товари першої необхідності, зокрема це продукти харчування та медикаменти, а також заморозити сплату відсотків та внесків за всіма кредитами фізичними особами та бізнесом на час карантину.

Усі ці кошти повернуться в економіку. Люди витрачатимуть ці кошти у магазинах, аптеках і вони повертатимуться у вигляді податків. В Україні є ресурси, щоб допомогти своїм громадянам.

Звертаюся до наших народних депутатів від тернопільщини з пропозицією ініціювати відповідні зміни до законодавства та допомогти простим ЛЮДЯМ. Від Ваших рішень залежить — як житимуть українці і як вони здолають кризу.

Сергій НАДАЛ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #5000, #гроші, #дердава, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #отримати, #тернопіль, #тернопільські новини, #уряд
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: