Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Як працює її величність карма

27.04.2020 10:43   Джерело: TeNews
Автор : Валентина Семеняк

У багатьох людей здивування і нерозуміння, мовляв, як так, у самій Києво-Печерській лаврі – і всі хворі? Абсолютно всі? Чому? Що не так? Це ж святе місце. Так, місце й справді святе…

Писати про «не так» – не в моїй компетенції. На те є набагато вища інстанція, прошу вибачення за образне мовлення – Небесна канцелярія, земна – не є її прообразом, на жаль. Я ж хочу нагадати тільки один кричущий факт про «не так». Але про це трохи згодом. Хочу дещо прояснити стосовно санскритського слова «карма», бо багато людей його бояться і неправильно трактують. Причина, наслідок, розплата. Карман (санскр.) – складаю. Всі наші дії нікуди безслідно не зникають: ми їх «творимо» і складаємо у життєвий «карман». Порушуємо космічні закони – рано чи пізно доведеться відповідати. Пригадайте знамените повчання Ісуса Христа: що посієш, те й пожнеш. Що такого «насіяли» печерці? А давайте разом з вами й пригадаємо один кричущий факт, бо людська пам'ять в окремих випадках дуже коротка. Про що багато писали ЗМІ у період від 2010- до 2012-го років? Ось деякі ключові фрази того часу: «Кабмін зобов'язав найкращу клініку для хворих на ВІЛ/СНІД в країнах СНД звільнити приміщення. Ймовірно, там розмістять готель для VIP-персон Лаври. Уряд виселяє на вулицю лікарню для хворих на ВІЛ/СНІД, розташовану біля Києво-Печерської Лаври. За даними правозахисників, там буде розміщено готель для VIP-гостей Лаври. Своїм рішенням прем'єр-міністр Микола Азаров зобов'язав відділення СНІДу клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб до 16 липня виселитися з приміщення, яке збудували біля Лаври сто років тому на пожертви киян. Спочатку там розміщувалася міська інфекційна лікарня, а шістнадцять років тому був відкритий сучасний центр з лікування хворих на ВІЛ/СНІД»… Це намісник Києво-Печерської Лаври Павло висловився тоді про хворих на СНІД у лікарні, яка знаходилася біля Лаври: «Нам не треба тут цей притон!». І хіба не йому належить фраза про те, що коронавірусом хворіють грішники?

Доглядати хворих і немічних – це одне з найбільших покликань кожного християнина. А що вже тоді казати про згадану обитель, якій і Сам Бог велів «возлюбити ближнього , як самого себе».

На сьогодні у Києво-Печерській лаврі коронавірусом заразились всі священники, монахи, викладачі і студенти Київської духовної академії…

Збіг обставин? Не думаю. Причина, наслідок, розплата. Що посіяли, те й пожинаємо. І не треба казати про Божу кару. Бог – це любов.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі