З кожним днем число хворих у Почаєві різко зростає

Опубліковано:
26 Квітня, 2020

Тільки за добу в Почаєві на Тернопільщині коронавірус виявили у 13-ти людей. Джерелом поширення інфекції у місті називають Почаївську лавру. 

На Великдень у Почаєві віряни масово порушували карантинні обмеження, які ввели в Україні. Під час богослужіння, попри встановлені обмеження, людей впустили всередину храму. Загалом освятити великодній кошик прийшли близько 300 людей. Через це кількість хворих на COVID-19 різко зросла.

Наразі в Олександрівській лікарні Києва з коронавірусом перебуває четверо священників з Почаївської лаври, але чому їх перевезли саме в столицю – невідомо. Про це розповіла директор департаменту охорони здоров’я Київської міської держадміністрації Валентина Гінзбург, інформує “Громадське“.

У нас у кожній інфекційній лікарні є священнослужителі, але без уточнення з якої вони церкви. Але найбільше їх в Олександрівській лікарні, – зазначила Гінзбург.

У відповідь на питання, чому тернопільські священники госпіталізовані в Києві, Гінзбург відповіла, що не може пояснити. Вона також додала, що в інфекційному корпусі Олександрівської лікарні вже немає вільних ліжок. За словами Гінзбург, столичні лікарні не можна назвати кращими, бо усі установи, визначені для лікування COVID-19, забезпечені всім необхідним, “всюди проводяться консультативні обходи, консиліуми, а не тільки в Олександрівській лікарні”.

Водночас, голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський особисто розмовляв з владикою 3-4 тижні тому. І той запевняв його, що карантин буде дотримано. Таку інформацію чиновник озвучив в ефірі програми “Право на владу” на “1+1”.

21 квітня на в’їздах у Почаїв облаштували чотири карантинні пости.

На них цілодобово несуть службу поліцейські, рятувальники, військовослужбовці Кременецького військового комісаріату. Вони стежать за дотриманням карантинних обмежень, з’ясовують маршрут та мету поїздки людей, роблять температурний скринінг, проводять роз’яснювальну роботу, якщо потрібно – здійснюють санітарну обробку транспорту. Такі заходи вживаються, аби не допустити подальше розповсюдження небезпечної інфекції,  зазначили у поліції. 

Володимир Стефанський в ефірі програми “ІнфоВечір” на “5 каналі” також розповів, чому Почаїв закрили на в’їзд та виїзд.

Були змушені закрити з трьох факторів. Перше – різкий прогрес. Плюс 13 випадків за один день. Друге – перша смерть у Почаєві. Це 43-річна жінка, яка мала захворювання серця. Після виявлення коронавірусу ми її відправили на лікування у Тернопіль, в неї був складний стан. Третій – наші епідеміологи, чесно кажучи, втомилися шукати контактних осіб в Почаєві, тому що фактично визнали себе контактними, – сказав Стефанський.

Напередодні, 16 квітня головний санітарний лікар області Оксана Чайчук розповіла, що в Почаївській лаврі, яка належить УПЦ МП, може бути спалах коронавірусу, але його не можуть підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

На Великдень стало відомо, що в Почаївській лаврі помер 76-річний монах. За інформацією джерел одного з місцевих видань, у ченця був коронавірус, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

21 березня в Інтернеті з’явилася інформація про те, що нібито шестеро громадян Молдови заразилися коронавірусом під час паломницької поїздки до Почаївської лаври. У статті йшлося, що група з 70 осіб приїжджала на екскурсію до монастиря двома автобусами.  

За вказівкою керівництва ГУНП в Тернопільській області відомості за даним фактом правоохоронці  внесли в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та провели перевірку. Поліцейські поспілкувалися з настоятелем та іншими відповідальними особами Почаївської лаври. За словами представників монастиря, останнім часом паломники приїжджали до лаври, але лише на легкових транспортних засобах, жодних автобусних екскурсій не було. У монастирі, як стверджували його працівники, осіб з ознаками вірусної інфекції не було виявлено,  повідомили тоді у поліції. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: