На Тернопільщині запрацює інфекційна лікарня, де прийматимуть пацієнтів з COVID-19

Опубліковано:
26 Квітня, 2020

Перша в області інфекційна лікарня уже найближчим часом запрацює на базі Тернопільського обласного фтизіопульмонологічного центру. Про це Суспільному розповів начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Богайчук:

“У нас не було можливості відкрити інфекційну лікарню раніше. Тепер за ініціативи голів Тернопільської ОДА та обласної ради це стало можливим. У медзакладі 21 квітня уже побував представник фірми, яка встановлюватиме сучасний кисневий центр, звідки подаватимуть кисень у реанімаційне відділення. Загальна вартість проєкту – 1 млн. 100 тис. грн. Зараз лікарня має 350 тисяч. Завдяки підтримці обласної адміністрації та обласної ради ми зможемо дофінансувати цей проєкт, щоб через 2 тижні мати хорошу кисневу станцію, яка надаватиме кисень цілодобово у необхідній кількості. Окрім цього ми встановили там дихальне обладнання, що теж дуже важливо”, – зазначив Володимир Богайчук.

За його словами, у лікарню направлятимуть хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19, які перебуватимуть у важкому стані. Наразі формують штат медичних працівників та окрему бригаду анестезіологів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: