Коронавірус у Почаєві: відсутня допомога МОЗ та відра у палатах замість туалетів (Відео)

Опубліковано:
25 Квітня, 2020

Район, де є дві лікарні – Кременецька і Почаївська, у яких медики борються з коронавірусом, не відчуває жодної допомоги від Міністерства охорони здоров’я.

Про це сказав голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський під час суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу».

«Головне питання, це те, що ми маємо робити із тими хворими, кількість яких зростає. На сьогодні жодної фінансової допомоги, жодної копійки із державного бюджету район не отримав для боротьби із коронавірусом. Тобто, ті гроші, які ми виділили із свого районного бюджету, ті кошти, які зібрали волонтери, ця сума в загальному десь 1 млн грн. Але це не та сума, що потрібна для лікарень, які треба забезпечити відповідними засобами. Тобто, потрібно, щоб держава звертала не тільки увагу на великі обласні лікарні, які мають певне устаткування, але й і на малі, які, якщо можна так сказати – на передовій цієї боротьби із коронавірусом. От у Почаївській лікарні лежить 33 пацієнти із коронавірусом, лікарню перетворили на госпіталь . Так, нам допомагає Тернопіль, ми можемо туди відправляти пацієнтів у критичних станах, але у нас ситуація складна. Зрештою, йдеться не тільки про гроші, нам потрібні засоби та нові методи лікування», – зазначив Стефанський.

За його словами, перед медиками існує заборгованість 400 тис. грн. Виділеної субсидії не вистачило, медичним працівникам видано лише аванс у квітні, підвищення окладів на 300 відсотків не відбулося.

Раніше головний лікар Почаївської районної лікарні Богдан Кучер підтвердив, що дійсно медичний заклад потребує додаткового устаткування та витратних матеріалів для лікування хворих на COVID-19. Потрібні хоча б два ШВЛ, кардіомонітори, пульсоксиметри, респіратори 2-3 класу.

У той же час, у даному лікувальному закладі замість туалетів – відра у палатах: Почаївська лікарня не має власних очисних споруд немає власних очисних споруд. Тому пацієнти медзакладу не можуть ходити до вбиральні.

Про йдеться у сюжеті ТСН.

Замість туалетів у палатах стоять пластикові відра. Це відео відзняли пацієнти Почаївської райлікарні, яка уже півтора тижні працює як шпиталь для коронавірусних. Кажуть, це ще ВІП-варіант, бо відер кілька, а також вони мають кришки. Натомість в іншому відділенні цієї ж лікарні на всю палату одна ємність і без накриття. 

“Хворих, яких поклали їх в терапевтичне відділення, не випускають в туалет, що на поверсі. Їм принесли відро для ходіння в туалет для чотирьох: без кришки, залізне відро звичайне. Це відро стоїть майже добу, поки санітарка його не винесе“, – розказала родичка пацієнтки Людмила Тараненко.

Це підтверджує і пацієнтка, яка лежить у інфекційному відділенні. Вона каже, що у них на кожну своє цеберко, але користуватися ним треба при всіх: “Кожен сідає на своє відро. Спочатку я пів дня терпіла-терпіла, а потім вже почала сідати. Отак от“.

Немає в палатах і рукомийників, скаржаться пацієнти. Воду людям приносять для вмивання призначене інше відро, яке ви теж бачите на відео. Потім усі ємкості забирають санітарки. 

21 квітня Свято-Успенську Почаївську лавру закрили на карантин, а навколо міста Почаєва встановлено карантинно-пропускні пости.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: