У Тернополі майстер не повертав техніку, яку брав на ремонт

Опубліковано:
25 Квітня, 2020

Поліцейські в Тернополі виявили 24 прилади в тернополянина, якого підозрюють в шахрайстві. Вони припускають, що майже вся вилучена під час санкціонованого обшуку електроніка може бути власністю інших осіб, бо підозрюваний не пред’явив на неї документів. Про це повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета.

Кримінальне провадження за фактом шахрайства щодо 43-річного тернополянина відкрили за заявою тернополянки. Вона повідомила, що віддала у ремонт свій смартфон, оплатила вартість послуг та майстер кудись зник. На роботі його не було, на телефонні дзвінки не відповідав. Через декілька днів надійшла заява від ще однієї жінки, котра, здавши в ремонтну майстерню планшет, теж не могла забрати його, бо майстер зник.

Оперативники встановили особу майстра й розшукали його. Під час санкціонованого обшуку в тернополянина вилучили одинадцять мобільних телефонів марок IPhone, Samsung, Lenovo, HTC, Huawei,  Nomi, Prestigio, десять планшетів різноманітних моделей, серед яких IPad, Asus, Lenovo, Samsung, Acer та інші, а також два навігатори та покетбук.

Любов Киба, слідча розповіла:

“Дана особа проводила свої ремонтні роботи за адресою на вулиці Мазепи та приймала замовлення. Після чого на зв’язок майстер не виходив”.

Поліцейські звертаються жителів міста та області, котрі користувалися послугами майстра і не дочекалися повернення своїх гаджетів, звертатися до Тернопільського  відділу поліції.

На все вилучене у підозрюваного майно наклали арешт. Вирішується питання про оголошення йому підозри за частинами першою та другою статті 190 ККУ –

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) –

карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, –

карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Також вирішують, яку міру запобіжного заходу йому обрати. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: