Як карантин вплинув на фінансові показники Іванівської ОТГ

Опубліковано:
25 Квітня, 2020

Тернопільський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» продовжує працювати з громадами області в дистанційному режимі. Нещодавно відбулася онлайн-консультація для працівників Іванівської ОТГ. Експерти регіонального офісу разом з фінансистами громади обговорили ситуацію із наповненням бюджету в умовах введення карантину, зокрема аналізувалися фінансові показники за останні місяці.

Основу загального фонду бюджету Іванівської громади складає ПДФО – 62%, найбільшим платником якого є сільськогосподарські підприємства та бюджетні організації. «Надходження від ПДФО по Іванівській ОТГ не зменшилися після введення карантинних обмежень. Спостерігається зменшення надходжень від єдиного податку, у березні ця сума склала всього 20 тис. грн.., тоді як у лютому 438 тис. грн. У фермерів розпочалася посівна, тому вони активізували свою діяльність. Така ситуація позитивно відобразиться на наповненні місцевого бюджету.», – розповіли в громаді.

Сергій Триюда, радник з питань муніципальних фінансів та управління, зазначив, що існує ризик втрати надходження, якщо працівники будуть відправлені в неоплачувану відпустку. «Необхідно прорахувати всі фінансові втрати та розглянути кілька сценаріїв перебігу подій. Здійснивши якісний аналіз, вдасться мінімізувати негативний вплив карантинних заходів на процес наповнення бюджету», – додав Сергій Триюда.

Доходи загального фонду бюджету Іванівської ОТГ за 2019 рік склали більше 15 млн. грн., з яких надходження  від ПДФО 9 525,3 тис.грн. (62,7%). Порівняно з попередніми роками в Іванівській ОТГ спостерігається приріст ПДФО на 10,4% . Сплата єдиного податку на території громади збільшилась на 32,9%, а акциз виріс на 7,7%. На капітальні видатки спрямовується 1 492,7 грн. у розрахунку на 1 мешканця громади.

Також представників Іванівської громади було поінформовано про зміни в трудовому законодавстві. Радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Михайло Лисиканич розповів, що для запровадження гнучкого графіку роботи, простою або дистанційної роботи обов’язково мають бути прийнятті відповідні розпорядчі документи (розпорядження голови, рішення сесії чи виконавчого комітету тощо). Громаді були наданні зразки відповідних документів.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фінанси
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: